Χανιά: Απίστευτο… Νοίκιασαν βίλα και τους την έπεσαν… τα πρόβατα (φωτο)

Χανιά: Απίστευτο… Νοίκιασαν βίλα και τους την έπεσαν… τα πρόβατα (φωτο)

Οι επισκέπτες των Χανίων που νοίκιασαν πολυτελή βίλα στην ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου, πληρώνοντας αρκετές εκατοντάδες ευρώ για κάθε βραδιά, το τελευταίο πράγμα που περίμεναν όταν ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης, ήταν να βρουν στο προαύλιο… πρόβατα.

Και την αυλή γεμάτη με το… προιόν της βιολογικής τους δραστηριότητας.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη και, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, τα πρόβατα ένιωθαν σαν στο σπίτι τους. Για τους επισκέπτες, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε το ιδιο.

Στο μεταξύ όμως την Τρίτη, από το Α.Τ. Κισσάμου συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχου, τα οποία πραγματοποίησαν περιπολίες σε περιοχές όπου έχει διαπιστωθεί το φαινόμενο, κτηνοτρόφοι να αφήνουν τα ζώα τους ελεύθερα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές σε αγροτικές περιουσίες πολιτών.

Τα συνεργεία αυτά σε πέντε περιπτώσεις βρήκαν αδέσποτα ποίμνια και στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι επίσης εντοπίστηκαν, επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι πλέον έχει τεθεί σε ισχύ νέα νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις. Όπως προβλέπεται σε πρόσφατη τροπολογία που μάλιστα είχε καταθέσει ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, αρχικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 50 ευρώ και σε  περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα αυξάνεται στα 200 ευρώ, στη συνέχεια 1000 και μετά θα διπλασιάζεται για κάθε επόμενη φορά.

Οι έλεγχοι στην Κίσσαμο αναμένεται να συνεχιστούν.

Δείτε τί προβλέπει η διάταξη αλλά και φωτογραφίες:

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη