Χανιά: Απίστευτη απάτη αποκαλύπτεται για την Αγία Σκέπη

Χανιά: Απίστευτη απάτη αποκαλύπτεται για την Αγία Σκέπη

Μεγάλη απάτη σε βάρος ανδρόγυνου – Εμπλέκονται 5 άτομα μεταξύ των οποίων δυο προφυλακισμένες για την υπόθεση του οικου ευγηρίας

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση απάτης, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται μεταξύ των δραστών 2 άτομα που έχουν ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση της Αγίας Σκέπης η οποία έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη πανελλαδικά, εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου

Η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 5 ατόμων τα οποία φέρονται να εξαπάτησαν μια 70χρονη γυναίκα και τον σύζυγό της από τους οποίους άρπαξαν 320.000 ευρώ καθώς και περιουσία την οποία πούλησαν.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση του Α.Τ. Κισάμου, η 70χρονη γυναίκα απευθύνθηκε σε επιχείρηση (γραφείο ευρέσεως εργασίας) στα Χανιά αναζητώντας οικιακή βοηθό.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, με πειστικά επιχειρήματα και προφάσεις κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της εξασφαλίζοντας έτσι πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες της ιδίας και του συζύγου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γραφείο είπε ότι είχε βρει οικιακή βοηθό αλλά επειδή ήταν από το εξωτερικό της ζήτησε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό , ενώ στη συνέχεια την εξαπάτησε λέγοντάς της ότι μπορεί να τη βοηθήσει να βγάλει σύνταξη ζητώντας της στοιχεία και κωδικούς λογαριασμού και καρτών. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες οι απατεώνες δεν αρκεστήκαν μόνο σε αυτό αλλά προχώρησαν και στην πώληση ακίνητης περιουσίας του ζευγαριού το αντίτιμο της οποίας καρπώθηκαν οι ίδιοι.

Με αυτό τον τρόπο και κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο 2019 έως Μάρτιο 2022, οι δυο δράστιδες που είναι σήμερα έγκλειστες σε Κατάστημα Κράτησης για την υπόθεση του οικου ευγηρίας στα Χανιά που είχε απασχολήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα έντονα την κοινή γνώμη πανελλαδικά, από κοινού με 3 ακόμα ημεδαπούς κατάφεραν να αποσπάσουν από την ημεδαπή και το σύζυγό της σταδιακά το χρηματικό ποσό των 322.291 ευρώ .

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

flashnews.gr