Χανιά: Απίστευτα πράγματα στην παλιά πόλη – Ασυνείδητοι πετούν πέτρες προκαλώντας ζημιές (φωτο)

Χανιά: Απίστευτα πράγματα στην παλιά πόλη – Ασυνείδητοι πετούν πέτρες προκαλώντας ζημιές (φωτο)

Σε… πεδίο βολής για τη ρίψη πετρών έχουν μετατρέψει άγνωστοι τμήματα των οδών Κονδυλάκη και Πόρτου στην παλιά πόλη !

aeweb

Η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο τα ξημερώματα της Κυριακής όταν οι άγνωστοι που ανεβαίνουν πάνω στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου (Lado) εκσφενδόνισαν τεράστιες πέτρες στους δρόμους προκαλώντας και ζημιές στους ηλιακούς των γειτονικών σπιτιών.

Χαρακτηριστικά η οδός Πόρτου χθες το πρωί θύμιζε “βομβαρδισμένο” δρόμο καθώς ήταν δεκάδες οι μικρές και μεγάλες πέτρες που είχαν ριχτεί σε διάφορα σημεία τους.

«Δυστυχώς είναι εγκαταλελειμμένος ο προμαχώνας, πάνε διάφοροι εκεί πάνω πίνουν μπύρες, καπνίζουν διάφορα πράγματα και μετά όταν βρεθούν σε μια…εύθυμη κατάσταση αρχίζουν και πετάνε πέτρες. Δεν καταλαβαίνουν ότι μπορεί να περνάνε από κάτω άνθρωποι! Τα κτήρια μας είναι σημαδεμένα σε διάφορα σημεία. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι πως κινδυνεύουν άνθρωποι που περνάνε από κάτω από τον επιπρομαχώνα να δεχτούν κατακέφαλα μια πέτρα στα καλά καθούμενα» δηλώνει ο κ.  Κώστας Ανωμεριανάκης επαγγελματίας της περιοχής. Πριν από μερικές εβδομάδες από τη ρίψη πετρών ο συνομιλητής μας είδε να σπάνε τα τζάμια του ηλιακού θερμοσίφωνα του, ενώ μας δείχνει διάφορα σημεία των κτηρίων που έχουν σημάδια από τις ρίψεις πετρών.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν καλέσει πολλές φορές την αστυνομία ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν δει να γίνεται το οτιδήποτε ώστε να σταματήσει το φαινόμενο.

«Ανεβαίνουν νεαροί, πίνουν, μεθάνε σπάνε πέτρες που βρίσκονται στον επιπρομαχώνα και τις πετάνε κάτω! Κινδυνεύει κόσμος που περνάει από κάτω καταστρέφεται και το μνημείο! Πρέπει η αρχαιολογία να προστατεύσει το μνημείο» τονίζει ο κ. Αιμύλιος Δασύρας που διαθέτει δωμάτια. Το προηγούμενο διάστημα είχαν υποστεί ζημιές δύο ηλιακοί θερμοσίφωνες και τα κεραμίδια παρακείμενης κατοικίας.

Κάτοικοι και επαγγελματίες τονίζουν πως θα πρέπει να προστατευτεί ο επιπρομαχώνας με το να μπει κάποιος φύλακας και να ενισχυθεί ο φωτισμός που είναι ανύπαρκτος έτσι ώστε να αποτρέπονται οι ρίψεις πετρών.

«Και τώρα περνάει κόσμος, αλλά το καλοκαίρι ακόμα και αργά τη νύχτα οι δρόμοι αυτοί είναι πολυσύχναστοι. Θα πρέπει να τραυματιστεί κάποιος για να γίνει το αυτονόητο;» δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Χανιώτικα νέα