Χανιά: Απαγορεύονται τα αυτοκίνητα στο Λαφονήσι

Χανιά: Απαγορεύονται τα αυτοκίνητα στο Λαφονήσι

Χανιά: Απαγορεύονται τα αυτοκίνητα στο Λαφονήσι
instagram

Αυτοκίνητα δίπλα στην παραλία… “Στοπ” λένε από φέτος Φορέας Διαχείρισης και οι Δήμοι Κισσάμου και Καντάνου και Σελίνου για την παραλία του Λαφονησιού.

Παρά τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν λόγω της κρίσης του κορωνοιού οι φορείς είναι αποφασισμένοι από φέτος να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τους χώρους στάθμευσης δίπλα στην παραλία της “Βουλισμένης” και οι επισκέπτες να μεταφέρονται με λεωφορείο ή με τα πόδια.

[pt_view id=”36a5defg52″]

«Από όσα γνωρίζουμε έχουν εκδηλώσεις ενδιαφέρον πολλοί άνθρωποι ώστε να προχωρήσουν στη λειτουργία χώρων στάθμευσης αλλά λόγω της κρίσης του κορωνοιού υπήρξε μια καθυστέρηση στη διαδικασία της αδειοδότησης. Το σημαντικό είναι πως και οι δύο δήμοι φαίνονται αποφασισμένοι να συνεργαστούν ώστε να μην έχουμε αυτοκίνητα πια κοντά στην παραλία» είπε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Σαμαριάς κ. Πέτρος Λυμπεράκης.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Κισάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης σημείωσε πως ήδη έχουν εκδηλώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ιδιώτες για την χρησιμοποίηση οικοπέδων περιμετρικά της προστατευόμενης περιοχής για χώρους στάθμευσης. «Φέτος δεν θα έχουμε τον κόσμο άλλων ετών για αυτό και δεν θα χρειαστούν πολλοί χώροι στάθμευσης. Ο χώρος στάθμευσης κοντά στη “Βουλισμένη” όπου χρησιμοποιούνταν μέχρι πέρυσι θα πάψει να λειτουργεί. Οι επισκέπτες θα παρκάρουν μακριά από την παραλία και θα βρούμε ένα τρόπο με ένα λεωφορείο να τους μεταφέρουμε στην παραλία» τόνισε.

Τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Καντάνου-Σελίνου ώστε να δοθεί ένα τέλος στην παρουσία αυτοκινήτων κοντά στην παραλία ώστε να προστατευτεί έτσι με καλύτερο τρόπο το φυσικό περιβάλλον της περιοχής δήλωσε και ο δήμαρχος κ. Αντώνης Περράκης.

ΦΥΤΕΥΣΗ ΚΕΔΡΩΝ

Την ίδια στιγμή σε επαφές του φορέα και των Δήμων με το ΜΑΙΧ θα προχωρήσει η φύτευση κέδρων στο Λαφονήσι στο χώρο όπου βρίσκεται σήμερα ο χώρος στάθμευσης. Η βιολόγος του ΜΑΙΧ κα Χριστίνα Φουρναράκη μας επισήμανε πως από την τράπεζα σπόρων του Ινστιτούτου «μπορούν να φυτευτούν κέδροι στα κατάλληλα σημεία και ειδικότερα εκεί όπου λειτουργούσε μέχρι πέρυσι ένα χώρος στάθμευσης. Υπολογίζουμε ότι θα μπορούμε να φυτέψουμε 25 δέντρα ώστε να ανανεωθεί ο πληθυσμός των δέντρων.»

Σημειώνεται ότι μέχρι το 2000 που πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα προστασίας της παραλίας από τον τότε Δήμο Ιναχωρίου, τα αυτοκίνητα πάρκαραν κάτω από τους κέδρους της παραλίας καταστρέφοντας τους και εμποδίζοντας την ανάπτυξη άλλων.

haniotika-nea.gr