Χανιά: Ανοιχτή μόνο η κεντρική είσοδος στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού

 

Χανιά: Ανοιχτή μόνο η κεντρική είσοδος στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού

Χανιά: Ανοιχτή μόνο η κεντρική είσοδος στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού

Για να τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και να θωρακιστούν περισσότερο τα νοσοκομεία

Προσβάσιμη στους ασθενείς και τους συνοδούς θα είναι πλέον μόνο η κεντρική πύλη των νοσοκομείων και στην Κρήτη και όχι και οι πλαϊνές είσοδοι όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη και εφαρμόζεται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ουσιαστικά είναι ένας καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης των περιστατικών που στόχο έχει να αποφευχθούν τυχόν περιπτώσεις ανθρώπων που μετά από σύσταση του ΕΟΔΥ πηγαίνουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού και εισέρχονται από άλλες εισόδους στο εσωτερικό του νοσοκομείου χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένης Μπορμπουδάκη, στο Flashnews.gr:

“Σε όλα τα νοσοκομεία ενεργοποιείται μια μόνο πύλη εισόδου από όπου θα γίνεται η πρώτη ενημέρωση από τους ανθρώπους που επισκέπτονται το νοσοκομείο ώστε αν προσέρχεται κάποιος μετά από σύσταση του ΕΟΔΥ να ενημερώνεται άμεσα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και να εφαρμόζεται το διαχειριστικό σχέδιο. Οπότε για να μπορεί να γίνεται η διαδικασία ενεργοποιείται μια πύλη εισόδου στην οποία το προσωπικό του νοσοκομείου κάνει τις απαιτούμενες ερωτήσεις και ενεργεί ανάλογα.
Τα επείγοντα περιστατικά δεν επηρεάζονται καθώς θα μπαίνουν αμέσως με το ασθενοφόρο από την πύλη των ΤΕΠ, χωρίς να υπάρχει καθυστέρηση. Το μέτρο αφορά ουσιαστικά όλους τα υπόλοιπα περιστατικά είτε είναι ασθενείς που θέλουν να απευθυνθούν σε κάποιο ιατρείο είτε είναι συνοδοί.

Με αυτόν τον τρόπο θωρακίζουμε ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία και δεν θα έχουμε περίπτωσεις ανθρώπων που μπορεί να έρθουν μετά από σύσταση του ΕΟΔΥ και μη γνωρίζοντας πού πρέπει να πάνε μπαίνουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου”

Flashnews.gr