Χανιά: Άνω κάτω η Μητρόπολη για τα καμώματα του ιερέα που πήγε στην συγκέντρωση του Μητσοτάκη (video)

Χανιά: Άνω κάτω η Μητρόπολη για τα καμώματα του ιερέα που πήγε στην συγκέντρωση του Μητσοτάκη (video)

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει στα Χανιά, αλλά και στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης, η απόφαση της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου να καλέσει σε γραπτή απολογία κληρικό της

Πήγε στην πολιτική συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και βρήκε κυριολεκτικά τον μπελά του, αφού κλήθηκε σε γραπτή απολογία από τα εκκλησιαστικά όργανα, τα οποία και θα αποφανθούν για το ποια θα είναι η συνέχεια αυτού του «παραστρατήματος» του.

Ο λόγος για έναν ιερέα της μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, ο οποίος καλείται τώρα να λογοδοτήσει για την απόφασή του να πάει «κόντρα» στις επιταγές του Μητροπολίτη του, μιας και παραβρέθηκε στην πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση του αρχηγού της ΝΔ, στο Καστέλι Χανίων.

Όλα ξεκίνησαν όταν «έφτασαν» στην Μητρόπολη σχετικές καταγγελίες, οι οποίες αφού διερευνήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι στην εν λόγω πολιτική συγκέντρωση το «παρών» είχε δώσει και ο συγκεκριμένος ιερέας παραβιάζοντας τις σχετικές οδηγίες του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, που έχει απαγορεύσει στους ιερείς του «κάθε είδους ανάμειξη, παρουσία, συμμετοχή και εμπλοκή στις διαδικασίες των εθνικών των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Χρέος, ευθύνη και αποστολή της Εκκλησίας είναι να ενώνει τους ανθρώπους, να αγκαλιάζει όλους, ανεξαρτήτως πιστεύω, ιδεολογίας, φιλοσοφίας, προέλευσις, καταγωγής, κ.λπ., σεβόμενη θέσεις, απόψεις, στάσεις ζωής, ακόμα και όταν δεν συμφωνεί με τις όποιες επιλογές. Ουδείς Κληρικός δικαιούται να λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα, καθώς ο Ιερέας δεν ιδιωτεύει».

Αυτό που φαίνεται πάντως ότι ενόχλησε σφοδρότατα την μητρόπολη με την στάση του ιερέα, είναι ότι παράκουσε τον Επίσκοπο του, μιας και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «τα  πολιτικά και κομματικά πιστεύω του κάθε κληρικού αφορούν εκείνον και είναι δικαίωμα του να τα εκφράζει στην κάλπη και όχι στις πλατείες και τις αγορές σε προεκλογικές συγκεντρώσεις».

Ο κληρικός, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, δεν μπορεί να απολαμβάνει μόνο τα προνόμια της ιερωσύνης, οφείλει και είναι υποχρεωμένος, να είναι συνεπής και ακριβής και στις πάσης φύσεως υποχρεώσεις και ευθύνες που απορρέουν από το αξίωμα της ιερωσύνης που φέρει.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές που διχάζουν-διαιρούν το σώμα της Εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του πληρώματος Της είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου.

Η συγκεκριμένη μητρόπολη πάντως καλεί για πολλοστή φορά τους κληρικούς της να τηρήσουν κατά γράμμα τις σχετικές εντολές που έχουν λάβει, να συντονιστούν και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των καιρών, να υπερβούν τις πάσης φύσεως διαθέσεις και προτιμήσεις τους, αγκαλιάζοντας όλους τους ανθρώπους χωρίς ουδεμία διάκριση και εξαίρεση, αλλά λειτουργώντας ως πρότυπα προς μίμηση και ως φως στους άφωτους και χαλεπούς καιρούς μας.

neakriti.gr