Χανιά: Ανέγερση Ψυχιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο (φωτο)

Χανιά: Ανέγερση Ψυχιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο (φωτο)

Επιτέλους μετά από 15 χρόνια μετά τον θάνατο του Χανιώτη επιχειρηματία Γεώργιου Μαλινάκη, το τεράστιας αξίας κληροδότημα προς το Νοσοκομείο Χανίων για την ανέγερση νέας ψυχιατρικής πτέρυγας αξιοποιήθηκε.

Οι πρώτες εργασίες αφορούν τις χωματουργικές παρεμβάσεις και πραγματοποιούνται στο δυτικό τμήμα του Νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται πως η επέκταση έχει κόστος 2.700.000 εκ. ευρώ και ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της είναι οι 24 μήνες.

Η νέα επέκταση θα αφορά την προσθήκη 3 ορόφων και συγκεκριμένα:
• Ισόγειο, συνολικού εμβαδού 928,93 τ.μ. από τα οποία τα 152,81 τ.μ. θα είναι ανοιχτός χώρος στάθμευσης με 21 θέσεις στάθμευσης, δύο κλιμακοστάσια και άλλους βοηθητικούς χώρους. (Σύνολο κλειστών χώρων: 176,09 τ.μ.)
• 1ος όροφος εμβαδού κλειστών χώρων 861,25 τ.μ. Σε αυτή τη στάθμη, η νέα κλινική θα έχει τις νοσηλευτικές μονάδες μέσης και βραχείας νοσηλείας, που χωρίζονται μεταξύ τους από δύο ελεγχόμενες θύρες. Περιμετρικά χωροθετούνται τα δωμάτια των ασθενών και οι βοηθητικοί χώροι κεντρικά,
• 2ος όροφος εμβαδού κλειστών χώρων 586,981.μ. Στη στάθμη αυτή θα διαμορφωθούν τα γραφεία – εξεταστήρια ιατρών, ψυχολόγων και το γραφείο του εφημερεύοντος ιατρού.

Επίσης τα γραφεία των κοινωνικών λειτουργών, τη θεραπεία οικογένειας και χώρο ανάπαυλας του προσωπικού. Στην Δυτική πλευρά με είσοδο απευθείας από το κλιμακοστάσιο θα διαμορφωθεί η έκθεση του δωρητή μαζί με το γραφείο της Επιτροπής εκτελεστών της διαθήκης Γ. Μαλινάκη.

Η μεγάλη δωρεά του Γεωργίου Μαλινάκη

O χανιώτης έμπορος Γεώργιος Μαλινάκης απεβίωσε στις 8 Δεκεμβρίου 2008 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σε ηλικία 83 ετών και την επομένη 9 Δεκεμβρίου 2008 ετάφη στα Χανιά στο Νεκροταφείο των Κουνουπιδιανών.

Με τη διαθήκη του άφησε περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, χρυσές λίρες και πολύτιμους λίθους, καθώς και ακίνητα στα Χανιά και στην Αθήνα, με σκοπό να αξιοποιηθούν προκειμένου να κατασκευαστεί μια νέα, σύγχρονη Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Χανίων.

Χανιώτικα νέα