Χανιά: Ανατροπή στο Εφετείο για τον 79χρονο που είχε καταδικαστεί για φόλες σε 16 γάτες

Χανιά: Ανατροπή στο Εφετείο για τον 79χρονο που είχε καταδικαστεί για φόλες σε 16 γάτες

Χανιά: Ανατροπή στο Εφετείο για τον 79χρονο που είχε καταδικαστεί για φόλες σε 16 γάτες

Επικαλέστηκε την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του, δήλωσε “αθώος” και απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών ο 79χρονος που είχε καταδικαστεί για τη μαζική δηλητηρίαση 16 γατών το 2015 στο Γιαννούδι Ρεθύμνου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έγινε την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Χανίων ενώ σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί ερήμην σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών – με αναστολή – και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Ενώπιον του Δικαστηρίου σήμερα, υποστήριξε πως δεν μπόρεσε να παραστεί στην πρώτη δίκη και να δηλώσει την αθωώτητά του καθώς η σύζυγός του πέθαινε από καρκίνο και επέλεξε να μείνει κοντά της στην Αθήνα όπου κατοικούσαν. Τότε, είχε ενοχοποιηθεί από βίντεο το οποίο κατέγραφαν κάμερες στην πλατεία του χωριού. Στο βίντεο, φαίνεται ο ίδιος με μια μεγάλη χαρτόκουτα να βγαίνει από το σπίτι του και να κατευθύνεται προς μια κοντινή αποθήκη, ενώ σύντομα μαζεύονται κοντά του αρκετές γάτες. Όπως υποστήριξε γειτόνισσα που φρόντιζε τις γάτες, από το ίδιο κιόλας βράδυ και για αρκετές ημέρες, έβρισκε νεκρά γατιά ενώ βρέθηκε από αναλύσεις που έγιναν πως είχε φάει δηλητηριασμένα ψάρια. Η ίδια, δήλωσε πως είναι σίγουρη για την ενοχή του κατηγορούμενου, υποστηρίζοντας πως βγαίνοντας από το σπίτι, δελέασε τις γάτες τις γειτονιάς με ψάρια γι’ αυτό και τον ακολούθησαν, όπως φαίνεται στο βίντεο. Εκείνος πάντως δήλωσε “φιλόζωος” και σχολίασε πως οι γάτες τους ακολουθούν όλους…

Τελικά το Δικαστήριο τον απάλλαξε λόγω αμφιβολιών, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση, την οποία το 2016 είχαν υποδεχθεί με ικανοποίηση φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία.

zarpanews.gr