Χανιά: Ανάγκη αστυνόμευσης στο Ενετικό Λιμάνι

Χανιά: Ανάγκη αστυνόμευσης στο Ενετικό Λιμάνι

Χανιά: Ανάγκη αστυνόμευσης στο Ενετικό Λιμάνι

Την ανάγκη αστυνόμευσης της παράκτιας ζώνης στο λιμάνι των Χανίων επισημαίνει η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Χανίων.

Σχετική επιστολή προς τις αρμόδιες Αρχές απευθύνουν ο πρόεδρος Ι. Κουκουράκης και ο γ.γ. Εμμ. Κασαπάκης, επισημαίνοντας πως «τους καλοκαιρινούς μήνες το Παλιό Λιμάνι των Χανίων ο κυριότερος πόλος έλξης της Δυτικής Κρήτης σφύζει από ζωή με χιλιάδες αλλοδαπούς και ημεδαπούς τουρίστες να το επισκέπτονται καθημερινά».

Παράλληλα, συνεχίζουν, «παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από περιφερόμενους μικροπωλητές (Ρομά ή αλλοδαπούς) που περιφέρονται με μπαλόνια ή κτυπώντας πλαστικές ντομάτες στο έδαφος ή εκτοξεύοντας φωτεινά παιγνίδια στον αέρα, βραχίονες για κινητά τηλέφωνα ή ακόμα περισσότερο ζητιανεύοντας είτε τραγουδώντας είτε πουλώντας χαρτομάντιλα, λουλούδια CD κλπ». Μάλιστα, όπως αναφέρουν, « την Τετάρτη 21/7/2021 το βράδυ εκτυλίχτηκαν σκηνές μάχης ανάμεσα σε ομάδες Ρομά και υπάλληλους καταστημάτων εστίασης με ανήλικα να κλαίνε και τουρίστες να αποθανατίζουν την άγρια συμπλοκή με τα κινητά τους τηλέφωνα». Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με την Ένωση, «δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα και αρνητική διαφήμιση σε μια δύσκολη χρονιά που έχουμε να αντιπαλέψουμε τις αντιξοότητες του COVID-19».

Η Ένωση προτείνει πεζές περιπολίες και «να σταθμεύουν επί μακρόν στην πλατεία του λιμανιού εμποδίζοντας με την παρουσία τους και μόνο το να αναπτύσσονται οι ποικιλόμορφες παραπάνω παράνομες δραστηριότητες που βλάπτουν σημαντικά τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας». Επίσης προτείνει «2 από τις μοτοσυκλέτες της Αστυνομίας που σταθμεύουν σε διάφορα μέρη της πόλης, να βρίσκονται σε καθημερινή βάση τα βράδια στην αρχή της οδού Καραολή και Δημητρίου στην είσοδο του λιμανιού».

Χανιώτικα νέα