Χανιά: Άμεσες εργασίες στο Ενετικό λιμάνι για αποκατάσταση φθορών μετά την κακοκαιρία (φωτο)

Χανιά: Άμεσες εργασίες στο Ενετικό λιμάνι για αποκατάσταση φθορών μετά την κακοκαιρία (φωτο)

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. (Α.Ε.), για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Οι εργασίες των συνεργείων καθαριότητας ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/12/2021) και μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν αποκαταστήσει τα σημεία που έχουν πληγεί περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Κατά κύριο λόγο, οι εργασίες εστιάζονται σε κομμάτια του παραλιακού μετώπου, από τη Χαλέπα έως τις παραλίες της Νέας Χώρας, των Αγίων Αποστόλων και δυτικότερα.

Χανιά: Έσπασαν πλάκες και ξηλώθηκε παγκάκι στο ενετικό λιμάνι από την κακοκαιρία (φωτο)

Το προσωπικό των συνεργείων απομάκρυνε τα σκουπίδια που ξέβρασε η θάλασσα κι έπειτα, με ειδικά μηχανήματα (βούρτσες) προχώρησαν στον καθαρισμό από την άμμο και το χώμα που σήκωσαν τα κύματα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθούν και οι φθορές στο πλακόστρωτο με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, ενώ έχει ήδη απομακρυνθεί ο αστικός εξοπλισμός, όπως είθισται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των υπηρεσιών και ανέφερε σχετικά: «το αμέσως επόμενο διάστημα, με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων θα υπογραφεί, μεταξύ άλλων, και η ανάθεση της μελέτης για την ανάταξη του προστατευτικού κυματοθραύστη του Ενετικού Λιμένα Χανίων. Ένα έργο που θα προσφέρει ενίσχυση και μόνιμη προστασία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με κάθε κακοκαιρία το Λιμάνι μας».