Χανιά: Αλλάζουν επιτέλους τα Νεώρια στο Ενετικό λιμάνι! (φωτο)

Χανιά: Αλλάζουν επιτέλους τα Νεώρια στο Ενετικό λιμάνι! (φωτο)

Παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων η πρόταση του Πολυτεχνείου Κρήτης για την αποκατάσταση των Νεωρίων στο Ενετικό Λιμάνι.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση αποκατάστασης και ανάδειξης των Νεωρίων, μετά από σχεδόν 30 χρόνια.

Τα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά σημεία της μελέτης απασχόλησαν την ομάδα εργασίας των Νίκου Σκουτέλη, Κλήμη Ασλανίδη, Αλέξιο Τζομπανάκη, Δέσποινα Διμέλλη, ενώ η ιστορική τεκμηρίωση ήταν μεταξύ άλλων θέμα εργασίας των καθηγητών του Πανεπιστημίου Βενετίας Elisabetta Molteni και Μario Piana και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλία Κολοβού.

O καθηγητής Μανώλης Μανούτσογλου εργάστηκε πάνω στα δομικά υλικά και ο καθηγητής κ. Κώστας Προβιδάκης ανέλαβε τα δομοστατικά, ενώ οι καθηγητές Μαρία Σταυρουλάκη και Γεώργιος Σταυρουλάκης ασχολήθηκαν με τη στατική και δυναμική ανάλυση με υπολογιστικές μεθόδους.

Γεωολογικά και γεωτεχνικά χαρακτηριστικά του έργου μελέτησαν οι καθηγητές Αντώνης Βαφείδης και Γεώργιος Εξαδάκτυλος.

Χημικές αναλύσεις έκανε η ομάδα της καθηγήτριας κ. Νόνης Μαραβελάκη, ενώ οικονομοτεχνικά ζητήματα απασχόλησαν την έρευνα του καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη.

Ο καθηγητής Παναγιώτης Παρτσινέβελος (ΜΗΧΟΠ) ανέλαβε τη γεωμετρική τεκμηρίωση του χρόνου και την τεχνική της φωτογραμμετρίας, με βάση την οποία καταγράφηκε με ακρίβεια χιλιοστού η στατικότητα του κτηρίου και οι πιθανές στρεβλώσεις στη δομή του.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ