Χανιά: Αλλάζει όψη ο παραλιακός δρόμος στην Νέα χώρα με 4 νέα πολυτελή ξενοδοχεία

Χανιά: Αλλάζει όψη ο παραλιακός δρόμος στην Νέα χώρα με 4 νέα πολυτελή ξενοδοχεία

Αγνώριστο θα είναι σε λίγα χρόνια το παραλιακό μέτωπο από την πρώην πισίνα του Ξενία έως και το Κολυμβητήριο, καθώς -πέραν της σχεδιαζόμενης ανάπλασης, από την πλατεία Τάλω έως την Ακτή Κανάρη, αλλά και τον εκπεφρασμένο στόχο της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή μαρίνας- στη συγκεκριμένη περιοχή προχωρούν μια σειρά από τουριστικές -και άλλες- επενδύσεις, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε διάφορα στάδια αναφορικά με την υλοποίησή τους.

Ως γνωστόν, από την 1η Αυγούστου 2020 λειτουργεί στην περιοχή το 4άστερο SanSal Boutique Hotel, από τη SWOT | Hospitality Management Company, ενώ τα προσεχή έτη αναμένεται να κατασκευαστούν άλλα τρία ξενοδοχεία:

• τα δύο από τη «ΝΜΠ Επενδυτική, Ξενοδοχειακή και Τουριστική Α.Ε.», την εταιρεία, δηλαδή, που αγόρασε τμήμα του ακινήτου που ανήκε μέχρι πρόσφατα στην «Επενδυτική Χανίων» (κοινοπραξία Dimand – Prodea),

• και το τρίτο από την «Ι. Τσιλεδάκης Α.Ε.».

Το ξενοδοχείο SanSal έχει ήδη συμπληρώσει δύο χρόνια λειτουργίας

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε το tornosnews.gr, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη ανέγερσης ξενοδοχείου 5 αστέρων, ιδιοκτησίας της «Ι. Τσιλεδάκης Α.Ε.» στη Νέα Χώρα – και συγκεκριμένα στο ακίνητο που βρίσκεται ανατολικά της οδού Γερασίμου Παρδάλη

Το ακίνητο, δυτικά του ξενοδοχείου SanSal και ανατολικά του πρώην οικοπέδου της ΑΒΕΑ, το οποίο απέκτησε ο Δήμος Χανίων, όπου η «Ι. Τσιλεδάκης Α.Ε.» σχεδιάζει την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την Corissia Hotels & Resort, που περιλαµβάνει τις ξενοδοχειακές µονάδες Corissia BeachCorissia PrincessCorissia Harmony στη Γεωργιούπολη Αποκορώνου και τo νέο συγκρότηµα Chania Flair, το οποίο βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα δυτικότερα από τη σχεδιαζόμενη επένδυση, πολύ κοντά στην παραλία της Νέας Χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων έκανε αποδεκτή τη δωρεά της μελέτης της οικογένειας Τσιλεδάκη για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νέας Χώρας, από την πλατεία Τάλω έως την Ακτή Κανάρη.

Την ίδια ώρα, η «ΝΜΠ Επενδυτική, Ξενοδοχειακή και Τουριστική Α.Ε.» προχωρά την κατασκευή του ενός από τα δύο σχεδιαζόμενα ξενοδοχεία (οι χωματουργικές εργασίες έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες), τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να συλλειτουργήσουν. Το πρώτο θα κατασκευαστεί στο βόρειο τμήμα τού αποκτηθέντος οικοπέδου και το δεύτερο στο τμήμα όπου βρίσκονται τα δύο επιβλητικά -διατηρητέα- φουγάρα της ΑΒΕΑ.

Εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του ενός από δύο πολυτελή ξενοδοχεία που σχεδιάζει στη συγκεκριμένη περιοχή η «ΝΜΠ Επενδυτική, Ξενοδοχειακή και Τουριστική Α.Ε.»

Η «Επενδυτική Χανίων» αναμένεται να προχωρήσει στην κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών στο νοτιοδυτικό τμήμα του ακινήτου, το οποίο παραμένει στην κατοχή της.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η «Επενδυτική Χανίων» είναι η εταιρεία που προσέφερε, ως δωρεά, το ποσό των 400.000 ευρώ στον Δήμο Χανίων, προκειμένου να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου (πρώην ΑΒΕΑ), έκτασης 2,9 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας των «Κρητικών Ακινήτων Α.Ε.», θυγατρικής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, έναντι συνολικού ποσού 4.940.000 ευρώ περίπου. Στο συγκεκριμένο ακίνητο η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει την κατασκευή χώρου αθλοπαιδιών, πρασίνου και υπόγειου πάρκινγκ.

Το ακίνητο 2,9 στρεμμάτων που απέκτησε ο Δήμος Χανίων από τα «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.» έναντι συνολικού ποσού 4.940.000 ευρώ περίπου

hania.news