Χανιά: Αλαλούμ με σχολικό δρομολόγιο: Δεν ήξερε τον δρόμο ο οδηγός και άφησε τους μαθητές να περπατήσουν ως το σχολείο

Χανιά: Αλαλούμ με σχολικό δρομολόγιο: Δεν ήξερε τον δρόμο ο οδηγός και άφησε τους μαθητές να περπατήσουν ως το σχολείο

Η μία καταγγελία διαδέχεται την άλλη στα ΚΤΕΛ Χανίων, σε βάρος οδηγού σχολικού λεωφορείου που μεταφέρει τους μαθητές από τον Σταυρό στο 7ο Γυμνάσιο Χανίων (Κουμπελή).

“Οι μαθητές εγκαταλείφθηκαν από τον οδηγό στον δρόμο στην οδό Ακρωτηρίου στο ύψος που βρίσκεται το άγαλμα του Κ. Ηλιάκη. Τα παιδιά σήμερα το πρωί περπάτησαν σε έναν δρόμο με κίνηση γύρω στα 2 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο τους χάνοντας φυσικά την πρώτη διδακτική ώρα” αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς στο zarpanews.gr

Ακόμη, σύμφωνα με μητέρα μαθητή, το λεωφορείο έφτασε το πρωί στον Σταυρό με καθυστέρηση πάνω από μισή ώρα.

Επιπρόσθετα, η μητέρα αναφέρει πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά με το ΚΤΕΛ Χανίων. “Από την περσινή σχολική χρονιά (η οποία ήταν πολύ μικρή λόγω κλειστών σχολείων) μέχρι σήμερα έχουν λάβει χώρα πολλές καθυστερήσεις με δικαιολογίες από την πλευρά του ΚΤΕΛ Χανίων του τύπου: «είχε κίνηση, τα λεωφορεία χαλάνε, στείλαμε αλλού το συγκεκριμένο λεωφορείο γιατί χάλασε ένα άλλο»!

Το σημερινό περιστατικό δεν έχει να κάνει με μια απλή καθυστέρηση που περνάει απαρατήρητη. Είναι τραγικό, πολύ σοβαρό και αφορά την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Οι ανήλικοι μαθητές εκτέθηκαν σε κίνδυνο. Ο οδηγός άφησε τα παιδιά στο δρόμο αντί να τα πάει έξω από την πόρτα του σχολείου τους όπως όφειλε” λέει χαρακτηριστικά.

Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Χανίων, Γιάννη Καψανάκη επεσήμανε πως ο οδηγός του σχολικού εκτελούσε για πρώτη φορά το δρομολόγιο αυτό και πως δεν γνώριζε την διαδρομή. Υποστήριξε επίσης πως “κάποιοι μαθητές του είπαν να τους αφήσει σε εκείνο το σημείο για να πάνε με τα πόδια. Απαράδεκτο να μην καλέσει στα κεντρικά για να τον καθοδηγήσουν. Πρόκειται φυσικά για ένα σοβαρό περιστατικό και πως ο οδηγός έθεσε σε κίνδυνο την ζωή αρκετών μαθητών” είπε ο κ. Καψανάκης.

“Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από τους γονείς για το συμβάν. Είναι απαράδεκτο. Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου που εκτέλεσε το δρομολόγιο, θα οδηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή” κατέληξε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Χανίων.

zarpanews.gr