Χανιά: Αισιοδοξία από τη μείωση των ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού

Χανιά: Αισιοδοξία από τη μείωση των ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού

Χανιά: Αισιοδοξία από τη μείωση των ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού
explore Chania

Θετικά είναι τα “μηνύματα” που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού, σε επίπεδο Κρήτης. Όπως είναι εμφανές, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ελαττωθεί σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία, στο πλαίσιο της γενικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα, ότι η Κρήτη θα έχει -κατά το δυνατόν- μικρές επιπτώσεις από τον ιό.

Σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων παραμένει σε πλήρη εγρήγορση για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και μάλιστα, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, θα παρεμένει σε αυτή την κατάσταση (έως και συναγερμού) μέχρι τις 31 Μαΐου και βλέπουμε.

Μειώνονται τα “ύποπτα” περιστατικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews, τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα για τα Χανιά, στο επίπεδο της εμφάνισης ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες αρκετές ημέρες έχουν μειωθεί μέχρι και 50% οι επισκέψεις στο Νοσοκομείο Χανίων ύποπτων κρουσμάτων, δηλαδή συμπολιτών μας που εμφανίζουν κάποιο ή κάποια από τα συμπτώματα κορωνοϊού που υπάρχουν στη σχετική ιατρική λίστα, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.
Στο γεγονός αυτό έχουν ευνοήσει διάφοροι παράγοντες, όπως για παραδειγμα ότι πλέον ο κόσμος είναι καλύτερα ενημερωμένος και κάθεται σπίτι όταν παρουσιαστούν συμπτώματα, τα μέτρα απαγόρευσης που έχουν επιβληθεί, ο καλός καιρός κ.α.

Εξετάζονται ασθενείς με περισσότερα συμπτώματα

Σε ό,τι αφορά πάντως τα συμπτώματα κορωνοϊού αξίζει να τονιστεί ότι, ενώ μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, εισάγονταν στο Νοσοκομείο Χανίων “ύποπτα” περιστατικά που αφορούσαν τρία συμπτώματα (βήχας, πυρετός, δύσπνοια), πλέον η σχετική λίστα έχει μεγαλώσει σε διψήφιο νούμερο (γύρω στα 10 συμπτώματα όπως φτάρνισμα, πονόλαιμος, ενόχληση στο αυτί κτλ), συμπτώματα δηλαδή που αποτελούν “κώδικα” εισαγωγής ασθενούς στα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια (Boxes) που έχουν τοποθετηθεί εκτός του Νοσοκομείου.

Ακόμα και αυτό το στοιχείο πάντως αφήνει αισιόδοξα μηνύματα, καθώς, αν και η λίστα συμπτωμάτων κορωνοϊού έχει αυξηθεί, τα ύποπτα περιστατικά μειώθηκαν.

Έτοιμοι για ενδεχόμενο “νέο κύμα” το φθινόπωρο

Πάντως, στο Νοσοκομείο Χανίων δείχνουν πλήρως προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο νέου “κύματος” κρουσμάτων το φθινόπωρο και είναι κάτι στο οποίο, ούτως ή άλλως, έχουν αναφερθεί υψηλά κυβερνητικά στελέχη (ακόμα και ο πρωθυπουργός χτες στο διάγγελμά του). Για το λόγο αυτό, τα ειδικά διαμορφωμένα “Boxes” έξω από το Νοσοκομείο δεν αναμένεται να απεγκατασταθούν, εν μέσω καλοκαιριού, όταν δηλαδή θα έχουν μηδενιστεί τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος επιστροφής του covid-19, από Οκτώβριο.

flashnews.gr