Χανιά: Αυτό είναι το πιο στολισμένο σπίτι με υπογραφή ενός 11χρονου (video – φωτο)

Χανιά: Αυτό είναι το πιο στολισμένο σπίτι με υπογραφή ενός 11χρονου (video – φωτο)

Την ώρα που ο πλανήτης σβήνει τα φώτα λόγω ενεργειακού κόστους, ο 11χρονος Νικηφόρος Σταύρου από τα Χανιά, δημιούργησε ένα χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα στο σπίτι των παππούδων του, στον Άη Γιάννη, στέλνοντας μια φωτεινή απάντηση στo «σκοτάδι» των ημερών που ζούμε.

Ο Νικηφόρος και γιαγιά του Ρένα Βάζου, μίλησαν στο zarpanews.gr για το εγχείρημα και για το απόλυτα γιορτινό αποτέλεσμα που έχει γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο για τους φίλους και συμμαθητές του παιδιού αλλά ακόμα και για περαστικούς που σταματούν για να το φωτογραφίσουν!

«Μου πήρε 2-3 μέρες για να στολίσω αλλά καθημερινά ασχολούμαι, διορθώνω, αλλάζω θέσεις» λέει ο Νικηφόρος που θέλει να γίνει διακοσμητής! Όλoς ο φωτισμός αποτελεί εξολοκλήρου δική του έμπνευση αλλά και δημιουργία, με την… χορηγία της γιαγιάς και του παππού!

«Από 7 χρονών ξεκίνησε λίγο λίγο και φέτος έχει βάλει τα πιο πολλά. Το έχει επιμεληθεί όλο μόνος του, εμείς δεν έχουμε βοηθήσει καθόλου» σημειώνει η κα Βάζου. Όσο για το ρεύμα… «είναι 5-6 ώρες την ημέρα ενώ πάρα πολλά είναι με ηλιακό φως. Εντάξει Χριστούγεννα είναι, θα μας αγγίξει λίγο παραπάνω στην τσέπη αλλά…χαλάλι του!» αναφέρει.

Πόλος έλξης

Όπως σημειώνει η ίδια, το σπίτι έχει μετατραπεί σε… αξιοθέατο για την γειτονιά αλλά και για περαστικούς. «Κόσμος σταματάει, βγάζει φωτογραφίες, τραβάει βιντεάκια. Άλλοι μας ρωτάνε, άλλοι όχι. Στην γειτονιά ξέρουν, βλέπουν το παιδί όλη μέρα έξω, ξέρουν ότι το έχει κάνει το ίδιο, του λένε μπράβο, συγχαρητήρια, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι!».

Όσο για τον Νικηφόρο, το αποτέλεσμα τον γεμίζει ικανοποίηση: «Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό που έχω πετύχει! Παιρνούν τα παιδιά μαζί με τις μαμάδες τους, τα βλέπουν και χαίρονται, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, Έρχονται οι φίλοι μου, μου λένε μπράβο, τους αρέσει πολύ, χαίρομαι γι’ αυτό!»

Και του χρόνου Νικηφόρε!