Χανιά: 9 χρόνια φυλακή σε 51χρονο για ασέλγεια στην 3χρονη κόρη του

Χανιά: 9 χρόνια φυλακή σε 51χρονο για ασέλγεια στην 3χρονη κόρη του

Ένοχος όπως κατηγορούνταν κρίθηκε 51χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος από το Ρέθυμνο για υπόθεση ασέλγειας με θύμα την κόρη του. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων απέρριψε την αθωωτική εισαγγελική πρόταση που απέδιδε όλα τα γεγονότα σε σκηνοθεσία της μητέρας και με πλειοψηφία 6-1 έκρινε τον κατηγορούμενο «ένοχο» επιβάλλοντας ποινή 9 ετών κάθειρξης, δίνοντας στην έφεση αναστέλλουσα ισχύ.

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα το διάστημα 2017 έως Μάιο του 2018 όταν το κοριτσάκι ήταν 2,5 έως 3,5 ετών και αποκαλύφθηκαν το καλοκαίρι του 2018, όταν μίλησε στην μητέρα του για τα όσα είχε βιώσει.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, το κοριτσάκι προχώρησε στην καταγγελία μετά από υπόδειξη της μητέρας του, η οποία επιδίωξε με αυτόν τον τρόπο να πάρει εκδίκηση για την χρόνια κακοποίηση που είχε υποστεί από τον σύζυγό της.

Μετά το πέρας της δίκης ο κατηγορούμενος προσέβαλε την απόφαση με έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ίδιος κατηγορούμενος, καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για ενδοοικογενειακή βία με πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος της συζύγου, με το Εφετείο να επαναλαμβάνει την πρωτόδικη απόφαση χωρίς μάλιστα να μειώνει την ποινή στον δράστη, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα.

Μαρτυρίες

Για την υπόθεση της ασέλγειας, η μητέρα στην κατάθεσή της, αναφέρθηκε στα σημάδια που την έβαλαν σε υποψίες, με την αλλαγή συμπεριφοράς του παιδιού, την προτίμησή του σε βίαιους, «κακούς» χαρακτήρες στα παιδικά, έλεγε σεξουαλικές λέξεις, ενώ υπήρξε και ένα συμβάν με άλλο παιδί στον παιδικό σταθμό που προκάλεσε προβληματισμό.

Το γεγονός ότι το παιδί είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά, επιβεβαιώσαν οι πραγματογνωμοσύνες των ειδικών ενώ στην κατάθεσή της η παιδοψυχίατρος υποστήριξε πως το παιδί έχει υποστεί ασέλγεια.

Την φρίκη που βίωνε από τον ίδιο της τον πατέρα, περίγραψε αργότερα η μικρή, με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα, υποστηρίζοντας στην απολογία του πως αυτά που διήγηθηκε το παιδί ήταν καθ’ υποβολή: «Ποτέ δεν έκανα κάτι πονηρό. Ήταν παιδί μου. Αυτά που έκανα ήταν πατρικά χάδια».

Μάλιστα ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το Δικαστήριο να αγνοήσει τις πραγματογνωμοσύνες, λέγοντας πως το περιεχόμενό τους καταρρίφθηκε.

«Στην πρώτη εξέταση από ψυχολόγο αναφέρεται πως το παιδί ήταν χαρούμενο. Συνήθως όταν ένα παιδί προσέρχεται προς εξέταση χαρούμενο κάπου, δεν έχει υποστεί κακοποίηση. Η δεύτερη εξέταση γίνεται παρουσία της μητέρας, αυτό είναι ανήκουστο. Μάλιστα η μητέρα δεν έμεινε αμέτοχη αλλά παρενέβαινε λέγοντας, «πες τι σου έκανε – πες τι σου έκανε» Γινόταν δηλαδή υποβολή των απαντήσεων από τη μητέρα» σημείωσε.

«Ένα παιδί που στην αρχή ήταν χαμογελαστό, όλοι αυτοί οι ειδικοί που το ανέλαβαν το έκαναν να κλαίει όταν ακούει για τον πατέρα του. Και σήμερα έχουμε ένα παιδί που έχει θυματοποιηθεί και που έχει αρχίσει να απολαμβάνει όλη αυτή την προσοχή» συνέχισε και επεσήμανε κάποιες ανακολουθίες στην υπόθεση που όπως είπε δεν ταιριάζουν με θύμα ασέλγειας.» είπε χαρακτηριστικά χωρίς ωστόσο να πείσει το Δικαστήριο.

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη