Χανιά: 36 χρόνια φυλακή αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος – Δικάζεται ξανά ο καθηγητής για την ασέλγεια στις μαθήτριές του

Χανιά: 36 χρόνια φυλακή αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος – Δικάζεται ξανά ο καθηγητής για την ασέλγεια στις μαθήτριές του
aeweb

Για την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η δίκη του γνωστού καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Χανιά για ασέλγεια σε επτά μαθήτριες, η οποία έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές, προκαλώντας την έντονη αντίδραση από μεριάς θυμάτων, καθώς ο 60χρονος – όπως υποστηρίζουν- παρότι έχει αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, κυκλοφορεί προκλητικά ελεύθερος σε μπαρ και καφετέριες των Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, αν και έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το δικαστήριο και του έχει επιβληθεί η υψηλότερη ποινή (σσ 36 έτη και 20 κατά συγχώνευση) μέχρι και πριν λίγες μέρες έκανε τα ψώνια του στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς του ενώ σύμφωνα με φωτογραφίες που είχε προσκομίσει στο δικαστήριο οι δικηγόροι των κοριστιών, κυκλοφορούσε ακόμα και σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια της πόλης, καπνίζοντας πίνοντας και διασκεδάζοντας,  την ώρα που έχει αποφυλακιστεί λόγω καρκίνου τελικού σταδίου.

Είχε έξι μήνες ζωής…»

Ο 60χρονος, είχε αποφυλακιστεί  τον Νοέμβριο του 2022 με αναστολή για λόγους υγείας.  Μάλιστα, υποστηρίζοντας το αίτημα τότε οι συνηγόροί του, είχαν επικαλεστεί σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, λέγοντας χαρακτηριστιικά ότι για την συγκεκριμένη πάθηση, το προσδόκιμο ζωής είναι 6 με 9 μήνες.

Ως εκ τούτου το δικαστικό συμβούλιο προχώρησε στην αποφυλάκιση χωρίς περιοριστικούς όρους με το σκεπτικό ότι θα παραμείνει κλινήρης ή και νοσηλευόμενος.

11 μήνες μετά, οι μαθήτριες από τη μεριά τους  νιώθουν απροστάτευτες και ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος και ο καθηγητής να επιστρέψει στη φυλακή.

«Νιώθουμε απροστάτευτες Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε»

Τα θύματα και οι γονείς τους μετά την τελευταία αναβολή εξέφρασαν την αγωνία και το φόβο τους ότι ο καταδικαστείς κυκλοφορεί στην πόλη των Χανίων χωρίς περιορισμό, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «εν τέλει ο θύτης έχει περισσότερα δικαιώματα από τα θύματα και μάλιστα φέρεται προκλητικότητα». Μάλιστα σύμφωνα με τις καταθέσεις μία από τις κοπέλες τον συνάντησε ξαφνικά σε γνωστή καφετέρια και έκτοτε όπως υποστήριξε, φοβάται να κυκλοφορήσει. Άλλη μαθήτρια, ανάφερε ότι περιφερόταν με το αυτοκίνητό του κάτω από τα σπίτια των θυμάτων χωρίς λόγο και αιτία ενώ άλλες  ανέφεραν ότι διασκέδαζε σε διάφορα νυκτερινά μαγαζιά, καφετέριες και εστιατόρια των Χανίων, μέχρι τις πρωινές ώρες, γεγονός που δεν συνάδει με την εικόνα ενός βαρειά άρρωστου ανθρώπου.

«Το 2019 που βρήκαμε την δύναμη μόνες μας και χωρίς βοήθεια και υποστήριξη –γιατί τότε δεν υπήρχε το metoo– πιστέψαμε ότι θα υπάρξει δικαίωση. Σήμερα, 4 χρόνια μετά και ενώ πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί για τα 6 θύματα σε 36 χρόνια φυλάκισης ο κατηγορούμενος κυκλοφορεί ανενόχλητος σε μπαρ, καφετέριες, έξω από τα σπίτια μας και εστιατόρια, χωρίς κανέναν περιορισμό. Πέρα από το ότι νιώθουμε φόβο, νιώθουμε μία αγανάκτηση για αυτό που συμβαίνει. Ερχόμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και δεχόμαστε μία συνεχή απαξίωση ενώ εμείς είμαστε τα θύματα. Η συμπεριφορά προς αυτόν, είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι σε εμάς πλέον. Εμείς ζητάμε δικαίωση. Να επιστρέψει στην φυλακή» σημείωσε χαρακτηριστικά μαθήτρια – θύμα του 60χρονου.

«Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε»

«Ο κατηγορούμενος έχει ασελγήσει πάνω μου από την ηλικία των 14 ετών. Ήμουν μαθήτριά του. Αυτή τη στιγμή τον βλέπουν συνέχεια στα Χανιά, σε δημόσιους χώρους, καφετέριες μπαρ. Πουθενά δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από αυτόν. Κάνει βόλτες έξω από τα σπίτια μας. Εγώ φοβάμαι. Δηλαδή, έχει περισσότερα δικαιώματα ο κατηγορούμενος, ο θύτης από τα θύματα; Ποιος μπορεί να μας προστατεύσει; Εγώ νιώθω απροστάτευτη». τόνισε άλλη καταγγέλουσα από τη μεριά της.

Πατέρας μαθήτριας: «Φοβόμαστε για τα παιδιά μας»

Την αγανάκτησή του εξέφρεσε πατέρας μίας εκ των μαθητριών – θυμάτων:

«Υπάρχει εμμονή και διαστροφή του συγκεκριμένου ανθρώπου την οποία δεν μπορούμε να παλέψουμε. Νιώθουμε αγανάκτηση σαν γονείς, φοβόμαστε για τα παιδιά μας και νιώθουμε ότι είναι απροστάτευτα. Το δικαστήριο τον Νοέμβριο αποφυλάκισε χωρίς κανέναν περιορισμό!» (…) Νιώθουμε αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι. Τι άλλο να κάνουμε, να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας; Δείξαμε μία αξιοπρέπεια τέσσερα χρόνια τώρα για τα παιδιά… Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; (…) Να δικαστεί να αποδοθεί δικαιοσύνη!» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η υπόθεση

Ο 60χρονος έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση σε ασέλγεια σε πέντε ανήλικες μαθήτριες και παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών.

Η υπόθεση ξεκίνησε να αποκαλύπτεται την Πρωτοχρονιά του 2019, ενώ η σύλληψη του 57χρονου καθηγητή και η συνακόλουθη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τότε, έδωσε νέες διαστάσεις καθώς εμφανίστηκαν και άλλα κορίτσια – θύματά του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε το 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου χωρίς ακροατήριο με την απόφαση να είναι καταδικαστική για τον καθηγητή.

Οι κατηγορίες με τις οποίες θα βρεθεί για δεύτερη φορά αντιμέτωπος είναι:

Κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων κοριτσιών που συμπλήρωσαν τα 14, όχι όμως τα 18 έτη, τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες τα είχαν εμπιστευτεί στον δράση για να τα επιβλέπει και να τα φυλάσσει προσωρινά στο πλαίσιο ιδιωτικών μαθημάτων που τους παρέδιδε, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, πράξη τετελεσμένη και σε απόπειρα, σε βαθμό κακουργήματος.

Προσβολή αιδούς ανηλίκων κοριτσιών από ενήλικο, που του τα είχαν εμπιστευθεί για να τα επιβλέπει και να τα φυλάσσει προσωρινά, σε βαθμό πλημμελήματος.

zarpanews.gr – Φανή  Νικηφοράκη