Χανιά: 109 άτομα σε αναστολή στο Νοσοκομείο – Παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη

Χανιά: 109 άτομα σε αναστολή στο Νοσοκομείο – Παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη

Σε ποσοστό 92% έχει εμβολιαστεί το προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

aeweb

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 109 άτομα επί συνόλου 1.341 τίθενται από σήμερα σε αναστολή εργασίας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων στο νοσοκομείο είναι αυτό των γιατρών (97% – 255 από 263) και ακολουθεί το διοικητικό με ποσοστό 94% (111 από 118).

Σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού εμβολιάστηκε το 91% (551 από 598), ενώ στο λοιπό προσωπικό έχει εμβολιαστεί το 89% (424 από 471).

Χανιά: Συγκέντρωση ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην Αγορά

Το πρωί της Τετάρτης, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος κατά την οποία έκαναν γνωστά τα παράπονά τους.

“Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα”

 

“Είμαστε οι υγειονομικοί που είμασταν πάντα στην πρώτη γραμμή. Ένα χρόνο έχουμε την πανδημία και πάντα είμασταν μπροστά.

Είχαμε χάσει τις οικογένειές μας. Προσωπικά είχα να δω την οικογένειά μου 10 και 15 μέρες επειδή ήρθα σε επαφή με θετικό κρούσμα (…)

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει να παλεύουμε σαν στρατιώτες κι αυτή τη στιγμή, αυτούς τους στρατιώτες, όταν έχεις ένα πόλεμο, τους διώχνεις, διώχνεις την δύναμή σου γιατί ξαφνικά κατάλαβες, από πρώτη Σεπτέμβρη, ότι είναι επικίνδυνοι” λέει η Αγγελική Λαβασίδου, νοσηλεύτρια επί 23 χρόνια.

“Θα πεθαίνει κόσμος, δεν φτάνουν οι άνθρωποι που δουλεύουν στα νοσοκομεία. Και ρωτάω, ποιος θα αναλάβει αυτές τις ευθύνες;

Δεν είμαστε επικίνδυνοι, είμαστε αυτοί που δεν έχουμε φοβηθεί καμία ασθένεια.

Γιατί με πετάς έξω αυτή την στιγμή, όταν τόσα χρόνια σου έχω αποδείξει ότι ότι και να μου πεις, εγώ είμαι εκεί;”

“Ενάμιση χρόνο τώρα, είμαι υπόδειγμα. Και πριν από αυτόν τον 1μιση χρόνο για να ανταπεξέλθω στο ιατρείο, υπερεργαζόμουν.

Η υπερεργασία μου αυτό τον καιρό ήταν 2, με 3 ώρες καθημερινά.

Μας χρωστάνε στους περισσότερους την άδεια του ’19, του ’20 και του ’21. Δεν μπορούσαμε να την πάρουμε γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είχε ανάγκη.

Τώρα ξαφνικά, δεν είμαι απαραίτητη, τώρα με στέλνουν στο σπίτι μου” λέει μία άλλη εργαζόμενη.

 

“Αν χάσουμε συναδέλφους, θα χάσουμε πολίτες”

“Κανένας δεν περισσεύει, είτε είναι διοικητικός, είτε είναι νοσηλευτής, είτε είναι γιατρός, είτε τεχνικός, είτε τραυματοφορεέας. Το σύστημα δεν αντέχει” λέει ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης.

“Δυστυχώς ήδη κάνουν σχέδια για το πως θα συγχωνεύσουν τμήματα και κλινικές. Αυτό θα το υποστούν οι πολίτες. Ήδη το νοσοκομείο υπολειτουργεί σε άλλα θέματα της υγείας πέρα του κορονοϊού.

Έχουμε μείνει μόνο στον κορονοϊό και έχουμε παραμελήσει όλα τα υπόλοιπα. Δεν αντέχουμε να χάσουμε συνάδελφους. Θα είμαστε εδώ να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους, γιατί ξέρουμε ποια είναι: να διώξουν κόσμο για να πάμε σιγά σιγά σε ιδιωτικοποιήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων” είπε ο κ. Γεωργιακάκης.

“Εμείς είμαστε μαζί τους, Όχι στην υποχρεωτικότητα, ναι όμως στον μαζικό εμβολιασμό. Το εμβόλιο είναι η μοναδική άμυνα, όπως μας έχουν πει οι ειδικοί για να ανταπεξέλθουμε από την πανδημία του κορονοϊού” είπε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης.

Σήμερα, σε περίοδο πανδημίας η κυβέρνηση κάτω από συγκεκριμένο και συνειδητό  σχεδιασμένο θέλει να διαχωρίσει τους υγειονομικούς σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους την στιγμή που η ίδια συνειδητά υποβαθμίζει εδώ και 2 χρόνια το σύστημα υγείας.” τόνισε ο Φώτης Ρηγανάκος, μέλος του Δ.Σ Εργατικού Κέντρου και μέλος Δ.Σ Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Τέλος, η επιτροπή των εργαζομένων πήγε στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργου Μπέα, όπου κατέθεσε το ψήφισμά του συλλόγου.

Σημειώνεται πως υπάρχει η δυνατότητα, σε όσους εμβολιαστούν εκπρόθεσμα αλλά άμεσα (εντός δηλαδή των επόμενων 24ωρων) να επιστρέψουν στο πόστο τους 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

zarpanews.gr