Αστυνομικοί των ΜΑΤ σέρνουν ημίγυμνο φοιτητή και τον ψεκάζουν στο πρόσωπο (video)

Αστυνομικοί των ΜΑΤ σέρνουν ημίγυμνο φοιτητή και τον ψεκάζουν στο πρόσωπο (video)

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας σημειώθηκε κατά την διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΑΠΘ, όπου φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη από νωρίς το πρωί.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ, άρπαξαν και στη συνέχεια έσερναν στο έδαφος κρατώντας από το κεφάλι και τα χέρια ημίγυμνο νεαρό διαδηλωτή, ενώ του έριξαν και σπρέι στο πρόσωπο την ώρα που είχε ήδη γίνει η προσαγωγή του.

Τρομαγμένοι οι φοιτητές από την σοκαριστική εικόνα που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια τους φώναζαν τους αστυνομικούς να τον αφήσουν κάτω και να καλέσουν ασθενοφόρο, καθώς ο νεαρός έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι, στην πλάτη και στα άκρα.

Μάλιστα κάποια στιγμή ο νεαρός έμοιαζε να έχει σοβαρά προβλήματα ακόμη και στην αναπνοή. Παρ΄ όλα αυτά οι αστυνομικοί δεν φάνηκε να πτοούνται και συνέχισαν να τον σέρνουν από το κτίριο της πρυτανείας έως την οδό Εγνατία όπου προχώρησαν στην προσαγωγή του.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί σοβαρά επεισόδια σε όλο το χώρο του πανεπιστημίου και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σημειώνεται ότι μετά τις προσαγωγές, οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία.

thesstoday.gr