Αστρονομικά ποσά για μια ανάρτηση στο Instagram – Ο τιμοκατάλογος των επώνυμων influencers στην Ελλάδα

Αστρονομικά ποσά για μια ανάρτηση στο Instagram – Ο τιμοκατάλογος των επώνυμων influencers στην Ελλάδα

Ζαλίζουν τα ποσά που ζητούν οι επώνυμοι influencers του Instagram προκειμένου να διαφημίσουν κάποιο προϊόν με ανάρτησή τους – Πόσα χρήματα κερδίζουν μέσω των διαφημίσεων οι Σάκης Τανιμανίδης, Χριστίνα Μπόμπα, Φαίη Σκορδά, Ιωάννα Μαλέσκου και Κατερίνα Καινούργιου;

Το Instagram έχει εξελιχθεί σε έναν νέο τρόπο για τους επωνύμους να αποκομίσουν κέρδη καθώς χρησιμοποιώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες followers χρεώνουν αστρονομικά ποσά για μια μονάχα ανάρτηση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στην κορυφή των Ελλήνων influencers, βρίσκεται ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος φέρεται να χρεώνει από 5.000 ως και 8.000 ευρώ για κάθε ανάρτηση. Σημειώνεται ότι τον λογαριασμό του τον ακολουθούν περίπου 961.000 άνθρωποι πράγμα το οποίο οδηγεί πολλές εταιρείες στην απόφαση να διαφημιστούν σε αυτό το κοινό. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα και η σύζυγός του Χριστίνα Μπόμπα ζητά σχεδόν τα ίδια ποσά προκειμένου να διαφημίσει κάποιον στο Instagram της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το story κοστολογείται περίπου στα 1.000 ευρώ, μια ανάρτηση στα 5.000 ευρώ, ένα post με βίντεο 6.000 ευρώ, ενώ ένας διαγωνισμός 7.000 ευρώ. Η Χριστίνα Μπόμπα έχει στο λογαριασμό της περίπου 713.000 followers.

Στη συνέχεια της λίστας βρίσκεται η Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία και αυτή ζητά μεγάλα ποσά προκειμένου να διαφημίσει κάτι στο δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα ένα απλό post κοστίζει από 4.000 έως 7.000 ευρώ, ένα post με βίντεο 6.000 ευρώ, ένα story 1.000 ευρώ και ένας διαγωνισμός 7.000 ευρώ. Τον λογαριασμό της γνωστής παρουσιάστριας ακολουθούν 217.000 followers.Αμέσως μετά έρχεται η Φαίη Σκορδά, η οποία διαθέτει σχεδόν 1 εκατ. followers, αλλά τα ποσά που ζητά είναι πιο «λογικά». Η γνωστή παρουσιάστρια λειτουργεί περισσότερο με «πακέτα» αναρτήσεων και χρεώνει τις 6 στα 22.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για μια ανάρτηση η Φαίη Σκορδά εισπράττει περίπου 3.600 ευρώ.

Στα 3.000 ευρώ περίπου χρεώνει την ανάρτηση η Κατερίνα Καινούργιου καθώς η ίδια διαθέτει 807.000 followers. Αρκετά χαμηλότερα στη λίστα, σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα, βρίσκεται η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου με 1.200 ευρώ ανά post και 350 ευρώ το κάθε story.

Στη δημοσιότητα ο τιμοκατάλογος της Ιωάννας Τούνη

reader.gr