Ας δροσιστούμε στο σπίτι

Ας δροσιστούμε στο σπίτι

Είναι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα έξω και πρέπει να μείνετε σπίτι με τον μικρό σας θησαυρό. Ο μικρός έχει βαρεθεί τα συνηθισμένα του παιχνίδια και η ζέστη είναι αφόρητη. Μην απελπίζεστε! Εκπλήξτε τον εαυτό σας και το παιδί με μια αυτοσχέδια θάλασσα στο σπίτι. Είναι καλύτερο να έχετε μια αυλή για πισίνα, αλλά το μπαλκόνι είναι επίσης κατάλληλο. Εάν δεν έχετε μπαλκόνι, βρείτε μεγάλα κομμάτια νάιλον και καλύψτε μέρος του χώρου ενός δωματίου.

Η ηλιοθεραπεία στο σπίτι δεν απαιτεί τόσο μεγάλη προσπάθεια και μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική. Εάν το παιδί είναι αρκετά μεγάλο, συμπεριλάβετε το στην προετοιμασία για να κάνετε την εμπειρία αυτή πραγματικά διασκεδαστική.

Δεν θα υπάρχει δροσιά χωρίς πισίνα ή παιδική μπανιέρα. Και καθώς θα είναι σαν να είστε στην θάλασσα, βγάλτε τις πετσέτες παραλίας, τα φουσκωτά παιχνίδια και μην ξεχνάτε τα αντηλιακά προϊόντα.

Η πισίνα εγγυάται ατελείωτη διασκέδαση στο νερό

Εάν δεν έχετε τουλάχιστον τα πιο απαραίτητα αντικείμενα, η διασκέδαση με το νερό θα μειωθεί σε ένα δροσιστικό μπάνιο. Η άλλη επιλογή είναι να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων παίρνοντας τουλάχιστον μια πισίνα. Το εμπορικό δίκτυο είναι γεμάτο από διαφορετικά μοντέλα και μεγέθη που είναι προσαρμοσμένα στον διαθέσιμο χώρο, τη χωρητικότητα νερού και το βάθος για να επιλέξετε ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις σας.

Για τα μικρότερα παιδιά, προτιμούνται οι φουσκωτές πισίνες , οι οποίες μετά την καλοκαιρινή περίοδο επιστρέφουν το επόμενο καλοκαίρι. Συχνά χρησιμοποιούνται στη θάλασσα για να δροσίσουν το μωρό με ασφάλεια στην παραλία.

Οι περισσότερες τέτοιες πισίνες είναι φθηνές και πρακτικές με την ευρεία εφαρμογή τους στην αυλή, στη βεράντα ή στη φύση. Τα καταστήματα είναι γεμάτα μεγέθη και μοτίβα, καθώς τα μικρότερα μοντέλα είναι διακοσμημένα με αγαπημένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων ή αστείες εικόνες.

Φουσκωτά παιχνίδια

Πολύχρωμα, χαρούμενα και σε όλα τα σχήματα – ένα κομμάτι πίτσα, ντόνατ, μονόκερος, επιδόρπιο και πολλά άλλα, είναι τα παιχνίδια για διασκέδαση στο νερό. Η επιλογή είναι πραγματικά μεγάλη και μπορεί να καλύψει διαφορετικές απαιτήσεις των παιδιών και των γονέων τους.

Ωστόσο, αγοράστε παρόμοια φουσκωτά παιχνίδια από λιανοπωλητές που εγγυώνται την προέλευση των προϊόντων τους. Γιατί οι μεγάλοι κατασκευαστές φουσκωτών παιχνιδιών έχουν πιστοποιητικά ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι πληρούνται οι διεθνείς απαιτήσεις ασφάλειας στην κατασκευή των αντικειμένων και έχουν χρησιμοποιηθεί αβλαβή υλικά και βαφές.

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά είναι το μη τοξικό πλαστικό, η σιλικόνη, ο πολυεστέρας και άλλα αβλαβή για το παιδί οικογενειακά προϊόντα.

Η ασφάλεια του παιδιού απαιτεί να τηρούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τη χρήση του παιχνιδιού.

Θεωρείται ότι κάθε είδος δοκιμάζεται στην παραγωγή του και επομένως πρέπει να εμπιστευτείτε πώς είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε και να το αποθηκεύσετε.

Οι καταξιωμένοι κατασκευαστές παιδικών ειδών πρέπει να συμμορφώνονται με το σχέδιο με ασφάλεια κατά τη χρήση. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να ακολουθείτε τις προτεινόμενες απαιτήσεις ηλικίας και να ακολουθείτε τις οδηγίες για τις βαλβίδες των φουσκωτών παιχνιδιών.

Τα παιδιά πραγματικά διασκεδάζουν με όλα τα είδη παιχνιδιών νερού και είναι οι αγαπημένοι τους βοηθοί στις καλοκαιρινές περιπέτειες.

Τα μικρά μωρά απολαμβάνουν τα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για το μπάνιο – πλαστικές πάπιες, ψάρια, αρκουδάκια και άλλα πολύχρωμα παιχνίδια που επίσης βελτιώνουν τον συντονισμό του μικρού και κάνουν το μπάνιο απόλαυση.

Αντηλιακά καλλυντικά 

Τα προϊόντα για ηλιακά εγκαύματα δεν πρέπει να υποτιμούνται όταν θέλουμε να προστατεύσουμε το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα. Τα περισσότερα σκευάσματα είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία του μικρού και είναι κατασκευασμένα από ακίνδυνα και χαμηλά αλλεργιογόνα υλικά.

Μερικές φορές οι γονείς ξεχνούν ότι τέτοια καλλυντικά δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην παραλία, αλλά χρειάζονται στην πισίνα και σε μια αυτοσχέδια θάλασσα στη βεράντα ή την αυλή. Προκειμένου η προστασία των μικρών να είναι αποτελεσματική, απαιτείται τακτική χρήση αντηλιακών προϊόντων. Τα παιδικά προϊόντα προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UVA και UVB. Οι δερματολόγοι είναι κατηγορηματικοί ότι χωρίς αυτά, το δέρμα των παιδιών κινδυνεύει από ηλιακά εγκαύματα ή αλλεργικές αντιδράσεις από τον ήλιο. 

Οι ξέγνοιαστες καλοκαιρινές απολαύσεις θα είναι εγγυημένες εάν ακολουθείτε τον κλασικό κανόνα ότι το αντηλιακό ή η λοσιόν εφαρμόζεται τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την άμεση έκθεση στον ήλιο και η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε δύο ώρες. Και να θυμάστε ότι στον πιο ζεστό ήλιο μεταξύ 11 το πρωί και 4 το απόγευμα, είναι καλύτερο να είστε στη σκιά.

Όλα όσα χρειάζεστε για να διασκεδάσετε με το παιδί σας στο σπίτι, σαν να βρίσκεστε στην παραλία, μπορείτε να τα βρείτε στο kidso.gr.

Φωτογραφίες: pexels.com