Από τις 22 Ιουνίου στους πύργους οι ναυαγοσώστες στον Δήμο Χανίων!

Από τις 22 Ιουνίου στους πύργους οι ναυαγοσώστες στον Δήμο Χανίων!

Άδειοι είναι ακόμη και σήμερα οι ναυαγοσωστικοί πύργοι στις παραλίες στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων

Λόγω κορωνοϊού η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε προβλέπει ότι οι Δήμοι που διαχειρίζονται τις παραλίες έχουν την υποχρέωση να τοποθετήσουν ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες ή μη παραλίες από τις 22 του μήνα και όχι από την 1η Ιουνίου, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, εν αντιθέσει με τον Δήμο Χανίων, άλλοι Δήμοι της Π.Ε. Χανίων όπως ο Πλατανιάς, ο Αποκόρωνας και η Κίσσαμος έχουν στελεχώσει ήδη τους ναυαγοσωστικούς πύργους των παραλιών τους.

Να σημειωθεί πάντως ότι την περασμένη εβδομάδα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή “Φέρε καφέ” του ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης είχε επισημάνει πως, παρά το ότι η ΚΕΔΕ είχε συστήσει στον Δήμο να τηρήσει στάση αναμονής, σε περίπτωση που δεν υπήρχε καμία εξέλιξη, τότε ο Δήμος θα προχωρούσε στην στελέχωση των πύργων με τη χρήση ιδίων πόρων αρχικά, μέχρι να ξεκαθάριζε το τοπίο.

Τίποτα όμως δεν έγινε! Οι πύργοι εξακολουθούν να είναι άδειοι και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως αν πάει κάποιος να κάνει μπάνιο σε παραλία στα όρια Αγίας Μαρίνας και Πλατανιά, θα δει τον πύργο στην πλευρά του Δήμου Χανίων άδειο και στην πλευρά του Δήμου Πλατανιά γεμάτο!

Ποιος θα ευθύνεται λοιπόν σε περίπτωση πνιγμού λουόμενου στις παραλίες του Δήμου Χανίων; Πως κατάφεραν οι άλλοι Δήμοι να στελεχώσουν τους ναυαγοσωστικούς πύργους, παίρνοντας πάνω τους την ευθύνη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής;

Να σημειωθεί ότι η παράταση δεν ισχύει και για τη λήξη της περιόδου ναυαγοσωστικής κάλυψης, επομένως και φέτος, είναι υποχρεωτική η κάλυψη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

parakritika.gr