Από την Αθήνα στα Ανώγεια δυο φορές το μήνα – Ο καρδιολόγος που ξεπέρασε τις 7.000 δωρεάν εξετάσεις!

Από την Αθήνα στα Ανώγεια δυο φορές το μήνα – Ο καρδιολόγος που ξεπέρασε τις 7.000 δωρεάν εξετάσεις!

Πήγε στα Ανώγεια τον Σεπτέμβριο του 2012 και από τότε ο ιατρός καρδιολόγος Κωνσταντίνος Μερκούρης, έδωσε πνοή και ελπίδα στο χωριό και σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας ζωή στον τομογράφο που υπήρχε στο Κέντρο Υγείας και που μέχρι τότε ήταν ανενεργός.

Πρόσφατα ο σπουδαίος καρδιολόγος ξεπέρασε το φράγμα των 7.000 (!!) δωρεάν εξετάσεων υπερήχου σε άτομα κάθε ηλικίας και συνεχίζει ακάθεκτος, ακούραστος και πάντα με το χαμόγελο, να επισκέπτεται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο τα Ανώγεια και να δίνει ζωή στην αίθουσα “Διονύσης Φρυσάλης” του Κέντρου Υγείας!

Η ΑΝΩΓΗ τον φωτογράφισε στην τελευταία του επίσκεψη στα Ανώγεια με μια φανέλα του Αετού Ανωγείων μπροστά από τον τομογράφο, ελάχιστο δώρο της ομάδας, μετά τις εξετάσεις που έκανε σε όλους τους ποδοσφαιριστές της, απαραίτητες για την έκδοση της κάρτας υγείας αθλητή, αλλά και για να αγωνίζονται με ασφάλεια στα γήπεδα του Ηρακλείου! Πραγματικά ακούραστος, δεν σταμάτησε λεπτό μέχρι να εξετάσει και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή, παρά τις συνεχείς διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας που έκαναν πιο δύσκολο το έργο του.

Ο Κωνσταντίνος Μερκούρης εξέτασε φέτος τους παίχτες του Αετού, όλους τους αθλητές του Σκακιστικού Ομίλου, αλλά και όλους τους μαθητές των Ανωγείων που χρειαζόντουσαν εξετάσεις για την συμμετοχή τους στο μάθημα της γυμναστικής. Με ανακοινώσεις τους τον ευχαρίστησαν για τη προσφορά του τόσο τα σχολεία των Ανωγείων, όσο και ο Αετός και ο Σκακιστικός Όμιλος, αλλά νομίζουμε το μεγαλύτερο παράσημο του είναι η χειραψία, το χαμόγελο και το ευχαριστώ του κάθε απλού Ανωγειανού, του κάθε απλού Κρητικού προς το πρόσωπο του. Ουσιαστικά έχει εξετάσει σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού, αρκετές φορές προλαμβάνοντας πολύ δυσάρεστες καταστάσεις για την υγεία του ασθενούς, σε μια εξέταση που απαιτείται να γίνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος σε μικρή συνομιλία μας, πλέον έχει σκοπό να ανοιχτεί περισσότερο και πέραν των εξετάσεων στους κατοίκους του ορεινού όγκου του Μυλοποτάμου, να εξετάσει και αυτούς που ζουν στα χωριά στο δρόμο προς Ηράκλειο, όπως το Αστυράκι και τις Γωνιές, σε πληθυσμούς που μέχρι σήμερα δεν είχαν την δυνατότητα αυτή στις περιοχές τους.Ένας επιστήμονας που δεν τιμάει μόνο τον όρκο του Ιπποκράτη που έχει δώσει, αλλά δίνει καθημερινά μαθήματα ανθρωπιάς, εθελοντισμού και αλληλεγγύης και δικαίως έχει μαι θέση στην ζωή μας ως ο αδιαμφισβήτητος “γιατρός της καρδιάς μας”! Του ευχόμαστε υγεία και δύναμη να συνεχίσει την πλούσια προσφορά του.

anogi.gr