Από σήμερα πάμε ελεύθερα στο χωρίο – Τι ισχύει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις (video)

Από σήμερα πάμε ελεύθερα στο χωρίο – Τι ισχύει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις (video)

Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση στα εξοχικά με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων το Πάσχα έκανε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης υπενθύμισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο εντός της ίδιας περιφέρειας ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Σαλαμίνα και την Αίγινα, δύο νησιά στα οποία πολλοί Αθηναίοι διατηρούν εξοχικά.

Όπως είπε, αν κάποιος έχει εξοχικό εντός της ίδιας περιφέρειας στην οποία κατοικεί, μπορεί με SMS 6 να μεταβεί στο εξοχικό του. Εξαιρούνται η Σαλαμίνα και η Αίγινα, καθώς όπως διευκρίνισε ο κ. Σταμπουλίδης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο στην ηπειρωτική Αττική, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση προς τα νησιά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του MEGA, ο λόγος που τελικά επετράπη από τώρα η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων είναι προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των ανθρώπων που μένουν στα διάφορα προάστια, ή θα φιλοξενηθούν εκεί.

Από την κυβέρνηση θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να παρατηρηθεί έντονος συνωστισμός το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και θα επιτρέπονταν οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Γιατί παραμένουν έως 15 Μαΐου τα SMS
Από την άλλη πλευρά ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τα SMS για τις μετακινήσεις στο 13033 θα παραμείνουν έως και τις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός και θα απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Το SMS διατηρήθηκε γιατί από τη στιγμή που οι επιδημιολόγοι επιμένουν ότι πρέπει να διατηρήσουμε για δύο περίπου εβδομάδες ακόμα το click inside στο λιανεμπόριο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθεί και αυτό το μέτρο γιατί θα ήταν πολύ διαφορετικό και δεν θα λειτουργούσε το να πηγαίνει στα μαγαζιά με το click inside και στην εστίαση χωρίς κανένα μέτρο.

Γιατί θα απαγορεύεται η μουσική όταν ανοίξει η εστίαση
Το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κοροναϊός. Άνθρωποι από το χώρο της εστίασης, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η χαμηλή μουσική δε θα ενοχλήσει.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με Ισραηλινό καθηγητή ιατρικής για το πρόγραμμα κλινικών δοκιμών φαρμάκου

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε μια ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρα συνάντηση με τον Ισραηλινό καθηγητή της ιατρικής Ναντίρ Ερμπέρ με τη παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα. Αντικείμενο αυτής τη συνάντησης ήταν η συμμετοχή της Ελλάδα στο πρόγραμμα των κλινικών δοκιμών ενός φαρμάκου κατά του covid που υλοποιεί το Ισραήλ.

O καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου, Ναντίν Αρμπερ, βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα και έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την έναρξη της κλινικής μελέτης στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών του κοροναϊού.

Η κλινική μελέτη θα ξεκινήσει στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία» και χορηγός της είναι η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.

in.gr