Αντίστροφη μέτρηση για το σφοδρό κύμα ψύχους – Αναλυτική πρόγνωση για την Κρήτη

Αντίστροφη μέτρηση για το σφοδρό κύμα ψύχους – Αναλυτική πρόγνωση για την Κρήτη

Αντίστροφη μέτρηση για το σφοδρό κύμα ψύχους – Αναλυτική πρόγνωση για την Κρήτη

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι πολίτες, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η έλευση ενός νέου κύματος σφοδρής κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, τους θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη, αλλά και τις χιονοπτώσεις που αναμένεται σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία οφείλεται στο νέο βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει την Ελλάδα. Η ψυχρή αυτή εισβολή, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης (12/2), ενώ την Πέμπτη (14/2) αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα
Στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, όπου το απόγευμα και ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σήμερα στην Κρήτη σύμφωνα με το meteocrete.gr
Xανιά

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΝΔ έως Δ, εντάσεως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, Oι άνεμοι θα πνέουν Δ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 1 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ηράκλειο

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, Oι άνεμοι θα πνέουν Δ έως ΒΔ, εντάσεως από 2 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Λασίθι

Τις μεσημεριανές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο Δ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

eparxies.gr