«Ανοίγουν» τα σύνορα και για τη Σουηδία – Πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις;

«Ανοίγουν» τα σύνορα και για τη Σουηδία – Πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις;

«Ανοίγουν» τα σύνορα και για τη Σουηδία – Πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις;

Ανοίγουν τα ελληνικά σύνορα για τουρίστες και από τη Σουηδία. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τις 22 Ιουλίου θα πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία, ενώ εξετάζεται το άνοιγμα των συνόρων και για τις ΗΠΑ στα τέλη του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιουλίου θα επαναληφθούν οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

 

Η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελούν δύο χώρες, από τις οποίες υπάρχει μεγάλο τουριστικό ρεύμα προς την Κρήτη και ιδιαίτερα προς το Νομό Χανίων.

Σε ότι αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η χώρα από την οποία είχε τις περισσότερες αφίξεις το 2019, το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» σε ποσοστό 16,1%.

Σε ότι αφορά τη Σουηδία, ήταν η τέταρτη χώρα σε αφίξεις επισκεπτών, με ποσοστό 12,4%

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα και η Νορβηγία, έβαλε τη χώρα μας, στη λίστα με τις «πράσινες χώρες», από τις οποίες μπορεί να γίνονται πλέον ελεύθερα πτήσεις  χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, όσοι ταξιδεύουν από και προς τη χώρα, αυτή.

Η Νορβηγία είναι ο δεύτερος σε αφίξεις προορισμός στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» σε ποσοστό 13,3%.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι μεγάλοι Τουρ Οπερέιτορς, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν πτήσεις προς τα Χανιά, μετά την 1η Αυγούστου. 

kriti24.gr