Ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης (video)

Ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης (video)

Ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης (video)

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «αταίριαστοι», ανέφερε μεταξύ άλλων πως αυτή την εβδομάδα πιθανόν θα βγει χρονοδιάγραμμα και για τα κέντρα διασκέδασης.

«Εντός του μήνα εκτιμά ότι θα φτάσουμε στο 50% της ανοσίας και τότε θα μπορούν να ανοίξουν», τόνισε.

«Στην πρόταση την δική μας του υπουργείου, ήταν τα κέντρα διασκέδασης και την Παρασκευή, να βγει χρονοδιάγραμμα. Ελπίζω ότι αυτή την εβδομάδα θα βγει χρονοδιάγραμμα και γι’ αυτά. Δεν θέλω να υποτιμήσω καθόλου. Τα κέντρα διασκέδασης αποτελούν σημαντικό κομμάτι της οικονομίας, πολλοί εργάζονται σ’ αυτά, σπουδαίοι καλλιτέχνες τραγουδούν. Καθόλου δεν τα υποτιμώ, θέλω να βρεθεί ημερομηνία εξόδου. Φαντάζομαι θα μπουν με το 50 +1 των εμβολιασμένων. Εκεί που ανοίγουν και οι τελευταίες κατά βάσην οικονομικές δραστηριότητες. Όταν φτάσουμε στο 50%, όπως πάει ο ρυθμός, εντός του μήνα θα έχουμε το 50%. Ο ρυθμός πάει πολύ γρήγορα, είμαστε στο 40 και κάτι, δεν βλέπω γιατί να πέσει ο ρυθμός», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στις χρηματοδοτικές ενισχύσεις που θα δοθούν στις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Είπε ότι στην εστίαση έχουν εκκαθαριστεί 7.360 αιτήσεις και 75,9 εκατ. έχουν δοθεί, ενώ εκκρεμούν 15.800 αιτήσεις ακόμα. «Πάει καλά το πρόγραμμα», τόνισε.

Για την πλατφόρμα για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους ο υπουργός επεσήμανε ότι η διαδικασία είναι πολύ εύκολη καθώς οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να παραθέσουν μόνο 3 δικαιολογητικά, την άδεια, το Ε3 και την υπεύθυνη δήλωση του ΕΣΠΑ. Η χρηματοδοτική ενίσχυση φτάνει έως 18.000 ευρώ.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τον τουρισμό.

Επίσης, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα δοθεί χρηματοδοτική ενίσχυση στις σχολές χορού, οι οποίες ανοίγουν 15 Ιουνίου.

Τόνισε, δε, ότι αύριο, 1η Ιουνίου ξεκινάει η πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού συμβιβασμού. «Το νέο σύστημα δεν έχει εμπλοκή υπαλλήλων, είναι όλο ηλεκτρονικό». Αυτόματα προχωράει σε κούρεμα, εφόσον οι δικαιούχοι πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως εξήγησε.

gazzetta.gr