Ανοίγει το φαράγγι της Σαμαριάς!

Ανοίγει το φαράγγι της Σαμαριάς!

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής (ΟΦΥΠΕΚΑ), σας ενημερώνει ότι το Φαράγγι της Σαμαριάς θα ανοίξει για το κοινό, το Σάββατο 29 Μαΐου, μόνο από την Αγία Ρουμέλη (νότια είσοδος) για τα πρώτα 2 χλμ του μονοπατιού, έως το χώρο ανάπαυσης «Χριστός», κατά τις ώρες 07:00 – 16:00.

aeweb

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν εξέλθει του Εθνικού Δρυμού το αργότερο έως τις 18:00.

Από τη Δευτέρα 01 Μαΐου, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς αναμένεται να είναι προσβάσιμος και από τις δύο εισόδους για το σύνολο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την ρύθμιση της επισκεψιμότητας, με σχετικό δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.” αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκαν από τα εργολαβικά συνεργεία οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών (κατολισθήσεις πετρών, χώματος κ.α.), σπάσιμο προστατευτικών περιφράξεων.

Φέτος σε σύγκριση με πέρυσι οι ζημιές ήταν λιγότερες αφού ο χειμώνας ήταν ήπιος με με όχι μεγάλες ποσότητες χιονιού και νερού.

Υπενθυμίζεται ότι για την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, καθώς και για πληροφορίες που αφορούν τον Εθνικό Δρυμό (π.χ., ωράριο λειτουργίας, κατηγορίες εισιτηρίων, την διαδρομή, την ασφάλεια, κ.λπ.) μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα: www.aera.gr/chania/place/samaria-gorge-chania/