Ανατροπή: Ανοίγει η νωρίτερα η εστίαση

Ανατροπή: Ανοίγει η νωρίτερα η εστίαση

Ανατροπή: Ανοίγει η νωρίτερα η εστίαση

Νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν θα ανοίξει η εστίαση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή κλίνει προς το άνοιγμά της αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα.

Εστίαση: Τα άτομα σε κάθε τραπέζι, οι αποστάσεις και το ωράριο λειτουργίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή δίνει «πράσινο φως» για επανεκκίνηση της εστίασης -εστιατόρια και καφέ- αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαΐου με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και μένει η ψηφοφορία των λοιμωξιολόγων για να «κλειδώσει» η απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η εστίαση έκλεισε στις 3 Νοεμβρίου και το άνοιγμά της θα γίνει ακριβώς έξι μήνες μετά.

Τις προηγούμενες ημέρες συζητούνταν έντονα το άνοιγμα της εστίασης στις 10 Μαΐου, μαζί με τα σχολεία, λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα του τουρισμού.

Πέραν της εστίασης, ο μέχρι τώρα προγραμματισμός περιλαμβάνει άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων στις 10 Μαΐου με τη βοήθεια των self test, άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για πελάτες χωρίς να χρειάζεται η αποστολή SMS και ραντεβού στις 5 Μαΐου και άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Οπως έχει ήδη προαναγγελθεί, δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ενώ τις επόμενες ώρες, μέχρι αύριο, αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη για τον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown και για το «Πάσχα στην πόλη» για δεύτερη χρονιά φέτος.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε LIVE: Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη – Οι ανακοινώσεις για Πάσχα και άρση του lockdown