Αναβάλλονται χημειοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ ελλείψει φαρμάκων

Αναβάλλονται χημειοθεραπείες στο ΠΑΓΝΗ ελλείψει φαρμάκων

Απερίγραπτη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται καρκινοπαθείς από ολόκληρη την Κρήτη οι οποίοι ενώ πηγαίνουν στο ΠΑΓΝΗ για προγραμματισμένη χημειοθεραπεία, πληροφορούνται πως η θεραπεία δεν θα γίνει λόγω έλλειψης του….φαρμάκου.

Το τελευταίο περιστατικό έγινε μόλις χθές, όταν καρκινοπαθείς από τα Χανιά αλλά και από άλλες περιοχές πήγαν από το πρωί στο ΠΑΓΝΗ έχοντας συγκεκριμένο ραντεβού για την πολύτιμη – για την ζωή τους – θεραπεία.

Όμως, ενώ είχε φτάσει μεσημέρι και ενώ ήταν όλα έτοιμα, τους ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει το συγκεκριμένο φάρμακο για την χημειοθεραπεία και θα έπρεπε να επιστρέψουν σπίτι τους !!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η εταιρεία που προμηθεύει το συγκεκριμένο φάρμακο – λόγω των μεγάλων οφειλών προς αυτήν – απαιτεί να προπληρώνεται πριν χορηγήσει τις ποσότητες που παραγγέλλονται.

΄Ετσι, οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και η οικονομική δυσπραγία, έχουν σαν αποτέλεσμα, στην αγωνία και τον πόνο των καρκινοπαθών, να προστίθενται νέες ταλαιπωρίες και νέα έξοδα καθώς θα πρέπει να περιμένουν τηλεφώνημα από το ΠΑΓΝΗ για το πότε θα υπάρχει το φάρμακο για να ξανακάνουν το ταξίδι του πόνου.

Να σημειωθεί πως το ΠΑΓΝΗ, ως το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο νότιο Αιγαίο, συχνά καλείται να ανταποκριθεί σε εκκλήσεις άλλων νοσοκομείων για «δανεισμό» φαρμάκων για χημειοθεραπείες, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται οι ελλείψεις.

ΠΗΓΗ Flashnews