Άλλο ένα Χανιώτικο φιάσκο

Άλλο ένα Χανιώτικο φιάσκο

Εντονη κριτική στην Δημοτική Αρχή και στον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με αφορμή τους ποδηλατόδρομους ασκεί μέσω ανακοίνωσής της η συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «σε λίγες ημέρες θα έκλεινε ένας μήνας ποδηλατόδρομος στην Κυδωνίας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του δημάρχου Σημαντηράκη («μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου θα έχει ξεκινήσει ο ποδηλατόδρομος στην Κυδωνίας»).. Αλλά για άλλη μια φορά, άλλος ένας δήμαρχος Χανίων, είπε κουτουράδες.
Εμείς έχουμε να δηλώσουμε ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ. Έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι όσον αφορά το κυκλοφοριακό και ειδικά την πολιτική τους περί ποδηλάτου, όλοι οι δήμαρχοι της πόλης των Χανίων έως τώρα, μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τους εκάστοτε διοικητές της Τροχαίας Χανίων έχουν αποδειχτεί αμετροεπείς σε βαθμό ανικανότητας.
Από τον περασμένο Μάιο ισχύουν έκτακτες αντιγραφειοκρατικές ρυθμίσεις (λόγω κοροναϊού) ώστε να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, εκτεταμένες οριοθετήσεις πεζοδρομίων και επεκτάσεις χώρων τραπεζοκαθισμάτων. Μαντέψτε ποιο από τα τρία ικανοποιήθηκε ΑΜΕΣΑ και σε όλη την πόλη…
Αυτές οι έκτακτες ρυθμίσεις, αν δεν παραταθούν, ισχύουν μέχρι τον Νοέμβριο. Από τον Δεκέμβριο επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς.
Είχε λοιπόν ο Δήμαρχος την ευκαιρία να δοκιμάσει μια αλλαγή στο κυκλοφοριακό. Είχε την ευκαιρία, από τον Μάιο, υπενθυμίζουμε, να φτιάξει ποδηλατόδρομους σε όλη την πόλη, απελευθερώνοντας όλους τους κεντρικούς δρόμους από τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Θα μπορούσε ήδη η Κυδωνίας, οι Γιάνναρη – Σκαλίδη, η Αποκορώνου, η Περίδου, η Παπανδρέου, κλπ δρόμοι στους οποίους δεν επιτρέπεται η στάθμευση να είχαν κολωνάκια με προσωρινούς ποδηλατόδρομους. Θα μπορούσε επίσης, πάλι προσωρινά και με κολωνάκια, να επεκτείνει πεζοδρόμια που τώρα είναι θεόστενα όπως αυτό στην Γιάνναρη (κεράδικα) ώστε να μπορεί να κινηθεί άνετα ένα αμαξίδιο ή να μην στριμώχνονται οι μαθητές που πάνε σχολείο (Αγ. Λουκάς). Ο δήμαρχος Σημαντηράκης ήταν ο μόνος δήμαρχος Χανίων που είχε αυτή την ευκαιρία. Κι όμως προτίμησε ΑΜΕΣΩΣ να ικανοποιήσει τους μαγαζάτορες ενώ το κυκλοφοριακό το έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια. Εκτός κι αν ισχυριστεί ότι καταπιάστηκε και με αυτό κάνοντας την διαγράμμιση στην Ακτή Κανάρη…
Παραμένουμε λοιπόν στον ίδιο παρανομαστή, με μποτιλιαρίσματα, με παρκαρισμένα παντού και σε διπλή σειρά – αυτά που η άλλη άχρηστη υπηρεσία δηλαδή η Τροχαία ΔΕΝ απομακρύνει° προτιμάει να ελέγχει για μάσκες.
Συμπολίτες των Χανίων. Δεν αποδεικνύεται ότι ψηφίζοντας Σημαντηράκη πάλι Βάμβουκα επιλέξαμε; Τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του τέως έβαλε στην ίδια θέση ο νυν. Παρόμοιες κούφιες εξαγγελίες με τον τέως κάνει ο νυν. Όπως ο κ. Βάμβουκας είχε έρθει προεκλογικά σε μια συνέλευσή μας για να μας πει τι θέλει να κάνει αλλά μετά που του θυμίζαμε δημοσίως ότι δεν τα έκανε μας αποκαλούσε «ανώνυμους υβριστές», έτσι κι ο κ. Σημαντηράκης ήρθε φρεσκοεκλεγμένος στην συνέλευσή μας αξιώνοντας να μην είμαστε δύσπιστοι και να τον εμπιστευθούμε ως νέο δήμαρχο. Εμείς σεβαστήκαμε την αξίωσή του. Τώρα όμως δεν υλοποιεί ούτε αυτά που ο ίδιος εξαγγέλλει πριν λίγες βδομάδες παρά τις ευνοïκές διατάξεις.
Το γειτονικό Ρέθυμνο στην ίδια περιφέρεια υπάγεται, ίδιες μελέτες πρέπει να εκπονήσει, ίδια γραφειοκρατία να αντιμετωπίσει κι όμως έχει με χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, φαρδιά πεζοδρόμια και ευκρινείς διαβάσεις. Άραγε τι να έχουν οι Δήμαρχοι και οι Διοικητές Τροχαίας του Ρεθύμνου που δεν έχουν οι Χανιώτες ομότιμοί τους; Διαφορετικό αέρα αναπνέουν 60 χιλιόμετρα ανατολικά;
Οι προθέσεις αποδεικνύονται με έργα και συνέπεια. Μόνον έτσι ξεχωρίζει μια διοίκηση από όλες τις προηγούμενες. Οι ψεύτικες εξαγγελίες και τα ΘΑ ανήκουν στο παλαιό πολιτικό προσωπικό (που δυστυχώς ακόμα ανεχόμαστε να διαφεντεύει τις τύχες μας). Είναι στο χέρι ημών των πολιτών να βάλουμε τέλος στην διαχρονική κοροϊδία. Οσονούπω».

[pt_view id=”dcb963a52z”]