Αλλαγές στους χώρους τέλεσης πολιτικών γάμων στα Χανιά – Τα τέλη που θα ισχύσουν

Αλλαγές στους χώρους τέλεσης πολιτικών γάμων στα Χανιά – Τα τέλη που θα ισχύσουν

Αλλαγές στους χώρους τέλεσης πολιτικών γάμων στα Χανιά – Τα τέλη που θα ισχύσουν

Μετά από τρεις συνεδριάσεις, καθορίστηκαν τα τέλη τέλεσης πολιτικών γάμων – Αλλαγές ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων στους χώρους τέλεσης γάμων, εισάγοντας περιοχές στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων

Με αλλαγές στις τοποθεσίες για την τέλεση πολιτικών γάμων αλλά και νέα πρόταση για τα τέλη που θα καταβάλλονται στο δήμο Χανίων, επανήλθε η δημοτική αρχή στο θέμα των πολιτικών γάμων κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, μετά την προηγούμενη εισήγηση η οποία δεν είχε γίνει δεκτή από το σώμα.

Η πρόταση που υποβλήθηκε και τελικώς πέρασε από το δημοτικό συμβούλιου, περιλαμβάνει μειωμένα τέλη ως και 150 ευρώ από την αρχική εισήγηση, αφαίρεση δύο χώρων που είχαν οριστεί ως δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι για την τέλεση γάμων και πρόσθεση τριών νέων στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε στο σώμα τις αλλαγές στους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους στους οποίους θα τελούνται οι πολιτικοί γάμοι, οι οποίες προέκυψαν ως αποτέλεσμα ενστάσεων δημοτικών παρατάξεων.

Συγκεκριμένα από τις περιοχές αφαιρούνται ο Προφήτης Ηλίας στο Σόδυ και οι Άγιοι Απόστολοι και προστίθεται τρεις τοποθεσίες στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων. Πρόκειται για τις εξής:

1.Ακτή Τομπάζη, προβλήτα έναντι ΚΑΜ

2.Ακτή Τομπάζη, οδος Σουμερλή, χώρος πρώην λιμενικού περιπτερου

3.Προβλήτα Ακτή Τομπάζη, έναντι Γιαλί Τζαμισί

Έτσι, μετά και την νέα απόφαση του δημάρχου Χανίων, ορίζονται συνολικά 6 δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι στους οποίους θα τελούνται πολιτικοί γάμοι στο δήμο Χανίων και οι τρεις προηγούμενοι που αναφέρθηκαν και οι ακόλουθοι:

4. Πάρκο Βίλα Κούνδουρου
5. Πάρκο Νέας Χώρας πλησίον Κολυμβητηρίου
6. Πύλη Σαμπιονάρα

Τα νέα τέλη

Στα δημοτικά κτίρια, δηλαδή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, στο Δημαρχείο Χανίων και στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, από Δευτέρα ως Παρασκευή δεν θα επιβάλλεται τέλος, δηλαδή η τέλεση γάμων θα είναι δωρεάν.

Για το Σαββατο: Από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαίου, από 11 έως 12 το πρωί με κόστος 100 ευρώ. (από 250 ευρώ που ήταν η αρχική εισήγηση)

Από 1 Ιουνιου έως 31 Οκτωβρίου από τις 11 έως τις 12 το πρωί το πρώτο Σάββατο του μήνα κόστος 100 ευρώ.

Στους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, οι πολιτικοί γάμοι θα τελούνται από τις 18:00 έως 20:00 από 01 Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, με κόστος στα 200 ευρώ (από τα 350 ευρώ που ήταν η αρχική εισήγησ)

Η πρόταση του δημάρχου Χανίων πέρασε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισε το σύνολο της πρότασης ο Σεραφείμ Ρίζος ενώ ο κ. Παπαντωνάκης, υπερψήφισε εκείνο το μέρος που προβλέπει τη δωρεάν τέλεση πολιτικών γάμων. Οι υπόλοιπες παρατάξεις υπερψήφισαν ενώ αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι σχολίασαν θετικά την απόφαση του δημάρχου να επανέλθει στο θέμα με αναθεωρημένη εισήγηση, λαμβάνοντας υπόψιν τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης.

flashnews.gr