H Aleka Metaxa μιλάει στο LivinR

H Aleka Metaxa μιλάει στο LivinR

H Aleka Metaxa μιλάει στο LivinR

Η  Αλέκα Μεταξά γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1984,είναι από τη Λεμεσό της Κύπρου και ζει και σπουδάζει Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτοχος διπλώματος ηχοληψίας και τώρα βρίσκεται στα μέσα του Bachelor. Η αγάπη για τη μουσική την ώθησε να ασχοληθεί από πολύ μικρή με το djing και αυτός ήταν και ο λόγος που παράτησε τη κύρια σχολή της (ιατρικών εργαστηρίων) και κατά συνέπεια και το λόγο που ήρθε στην Ελλάδα….

 

Τι είδος μουσικής παίζεις..?
Deep,tech και progressive house

Σε ποια μαγαζιά έχεις παίξει ως quest και σε ποιες χώρες..?
Αθήνα : Pulse
Λίβανο: Lounge Bar
Και τη δεύτερη φορά σε ένα Beach Party.Γενικά θεωρώ ότι ο Λίβανος έχει από τα καλύτερα επίπεδα παγκοσμίως σε αυτό το είδος.
Κύπρος:a)Versus(Λευκωσία)
b)Castle (Αγία Νάπα)
c)Basement (Λεμεσό)
d)Barfly (Λεμεσό)
Βουλγαρία:Vidin και Peven

 

 

Με ποια ονόματα έχεις συνεργαστεί..?
-Με G-Pal και AMX (Anna Maria Xarokopou)
-Με το Pure Scientist
-D-pen
-Και με το Godfather στο Λίβανο

Που μπορούμε να σε ακούσουμε και πότε …?
Κάθε 3η Πέμπτη 10 με 12 το βράδυ στο Danceradio.gr

Μουσικές Επιρροές από πού έχεις ..?
Κυρίως έχω από τους ήχους της δεκαετία του 1980 και φυσικά από συγκροτήματα όπως  Depeche Mode, Kraftwerk, New Order και άλλα..

Σαν μουσικός παραγωγός ποιο πρόγραμμα θεωρείς αγαπημένο..?
Το Ableton Live είναι ένα φοβερό εργαλείο, όπως επίσης και το Logic.

Βινύλιο , cd ή laptop..?
Ο ήχος του βινυλίου δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο..άρα η απάντηση μου είναι βινύλιο.

Ποια είναι η γνώμη για το γεγονός ότι όλο ένα και περισσότερη dj χρησιμοποιούν laptop όταν παίζουν μουσική. Θα έπαιζες και εσύ πότε έτσι μουσική…?
Κοίτα να παίξει ο sasha ,o Warren και ένα κάποιοι μεγάλοι djs που έχουν κάνει πάρα πολλά και έχουν αποδείξει την αξία τους στο χώρο ποικιλοτρόπως το δέχομαι.. γιατί αυτό που θα βγει από το ηχείο ξέρουμε όλοι ότι είναι sasha ,είναι Warren..αλλά δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπω νέα παιδιά που υποτίθεται ότι έχουν και πάθος για αυτό που κάνουν να παίζουν με pc. H εκδοχή του εαυτού μου και ενός laptop δίπλα, είναι μόνο να παίζω και ταυτόχρονα να δημιουργώ ένα δικό μου κομμάτι.

Τώρα που αναφέρεσαι σε ξένους djs, ποιος είναι ο αγαπημένος σου από το εξωτερικό..?
Ο Hernan Cattaneo

Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα κομμάτι από τα set σου για το 2008,ποίο θα ήταν..?
Είναι δύσκολο να σου πω μόνο ένα…παρόλα αυτά θα διάλεγα το The deep από Joris Voorn σε ρεμίξ από το Jimpster.

Και αν η ζωή σου περνούσε μπροστά από τα μάτια σου σαν κινηματογραφική ταινία…ποιο soundtrack θα ήθελες να είχε…?
To miss you από τον Trentemoller

Γυναίκα ή άντρας πίσω από τα dexx..?
Δεν έχει σχέση αυτό νομίζω…!Αν δώσεις σε 20 djs…δέκα ίδια κομμάτια και τους πεις να τα παίξουν με την ίδια σειρά…ο καθένας θα τα παίξει διαφορετικά. Για το κόσμο σημασία έχει πως θα  βγάλεις αυτό που εμείς οι djs το αποκαλούμε feelings.

Η γυναικεία  σου φύση, έχει σταθεί ποτέ εμπόδιο..?
Ναι! Δε θα ξεχάσω ποτέ τη φράση ενός τύπου όταν είδε ότι ο καινούργιος dj είναι γυναίκα….<< Μάζεψε τα cd’s σου και φύγε…>>

Τώρα που λέμε για εμπόδια…γιατί πιστεύεις ότι οι djs έχουν μεταξύ τους τόσο μεγάλο ανταγωνισμό, που πολλές φορές κινείται στα όρια του αθέμιτου..
Το θέμα dj είναι μια μόδα που έχει πάρει πολύ μεγάλες  διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Παλιά υπήρχαν 10 djs όλοι και όλοι και αυτοί μόνο στις disco..ενώ τώρα όπου και αν πας κάπου θα δεις και έναν…είτε είναι καφετέρια, είτε είναι εστιατόριο ,είτε ακόμα και μαγαζί με ρούχα…οπότε όλο και περισσότεροι για να βρεθούν να παίζουν κάπου καλύτερα θα κοιτάξουν πώς θα σε βγάλουν εσένα από την άκρη με οποιοδήποτε τρόπο….

Και σε αυτούς που τα βάζουν τι έχεις να πείς..?
Κάθε εμπόδιο για καλό….

Τελειώνοντας θα ήθελα να μου πείς ποια είναι η γνώμη σου για τη dance σκηνή στην Ελλάδα..?
Δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με έλλειψη μουσικής παιδείας…! Τα μπουζούκια είναι πάντα γεμάτα και τα ροκάδικα το ίδιο.. με αποτέλεσμα να θάβονται όλα αυτά τα ταλέντα της ηλεκτρονικής σκηνής που έχει η Ελλάδα πίσω από αυτή τη κουλτούρα και πίσω από τη νοοτροπία του εμπορικού. Και πίστεψε με είναι κρίμα γιατί η Ελλάδα και σε αυτό το τομέα είναι από τις μεγάλες δυνάμεις…

www.myspace.com/alekametaxa

mt_gallery:Αλέκα