Αλαλούμ με την αργία της Δευτέρας στα Χανιά

Αλαλούμ με την αργία της Δευτέρας στα Χανιά

Εμπορικά καταστήματα

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφερειακής Διοίκησης Εργασιακών Σχέσεων Κρήτης , την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου των Εσοδίων της Θεοτόκου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μόνο στα όρια της Δημοτικής κοινότητας Χανίων .

Ειδικότερα, με απόφαση του το υπουργεία θεωρεί, οτι οι τοπικές εορτές αφορούν μόνο τις Δημοτικές Ενότητες του κάθε Καλλικρατικού Δήμου, κατά συνέπεια τα καταστήματα που θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Δευτέρα είναι όσα βρίσκονται στα όρια του πρώην Δήμου Χανίων.

Τα καταστήματα των υπολοίπων δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Χανίων θα είναι ανοιχτά . Σημειώνεται πάντως οτι πριν τη σχετική νεώτερη αποφαση του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφερειακής Διοίκησης Εργασιακών Σχέσεων Κρήτης, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων είχε ανακοινώσει οτι θα ήταν κλειστά όλα τα καταστήματα που ανήκουν στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Χανίων, πλην της Σούδας.

Επίσης, κι έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων οι δημοτικές υπηρεσίες θα μείνουν κλειστές καθώς, απο την στιγμή που θα είναι κλειστές οι κεντρικές υπηρεσίες στα Χανιά, δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες.

Σχολεία

‘Αγνωστο εν τω μεταξύ παραμένει το τι θα γίνει με τα σχολεία που βρίσκονται εκτός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων.

Σίγουρα στα πλαίσια της τοπικής εορτής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πόλης, ενώ μπερδεμένη είναι η κατάσταση στα σχολεία των υπόλοιπων Δημοτικών Κοινοτήτων του νέου Καλλικρατικού Δήμου καθώς κάποια θα λειτουργήσουν κανονικά ενώ κάποια άλλα σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν κλειστά.

ΠΗΓΗ Flashnews