Ακραίες συμπεριφορές αρνητών ακόμη και όταν νοσηλεύονται

Ακραίες συμπεριφορές αρνητών ακόμη και όταν νοσηλεύονται

Ακραίες συμπεριφορές αρνητών ακόμη και όταν νοσηλεύονται

Αρνητές της πραγματικότητας. Ακόμη και όταν οι άνθρωποι τους καταλήγουν ολομόναχοι. Πιέζουν, απειλούν και απαιτούν από τους γιατρούς να γράψουν άλλη αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό για να μην γίνει η ταφή με τους κανονισμούς που επιβάλλει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

«Δεν επιθυμούν να αναγράφεται η διάγνωση covid στο πιστοποιητικό θανάτου για να μην ταφούν με τις ειδικές συνθήκες που επιβάλλει ο κανονισμός του ΕΟΔΥ για να τηρηθούν τα παλιά έθιμα. Δεν θέλουν να ταφεί με τους κανονισμούς τους καινούριους που πρέπει να είναι σε κλειστή σακούλα και να μπει μέσα με ειδικό τρόπο» ανέφερε ο διευθυντής ΕΣΥ του Γενικού Κρατικού Νικαίας Ηλίας Σκοπελίτης.

Στους 20 μήνες πανδημίας, οι γιατροί έχουν αναλάβει και τον άτυπο ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ ασθενών και συγγενών. Πέρα από κάθε λογική όμως είναι και τα περιστατικά ακραίων συμπεριφορών από ολόκληρες οικογένειες που νοσούν βαριά με κορωνοϊό και νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο.

«Εάν τύχει κάποιος από αυτούς να καταλήξει παραμένουν άταφοι για πάρα πολύ καιρό προκειμένου να συνέλθουν οι συγγενείς για να παραβρεθούν ή μας ζητάνε άρρωστοι οι οποίοι νοσηλεύονται και μάλιστα πολύ βαριά να υπογράψουμε και να φύγουν για να πάνε στην κηδεία» πρόσθεσε ο κ. Σκοπελίτης.

Μιλούν για… «πόλεμο»

Με αναρτήσεις στα social media αρνητες κανουν λογο για πολεμο που μόλις ξεκίνησε με την κυβερνηση.

Επιμένουν να αρνούνται την τήρηση των μέτρων αλλά και να βρίσκουν τρόπους να τα παρακάμψουν. Οι θεωρίες συνωμοσίας στην Ελλάδα, βρήκαν εύφορο έδαφος δυστυχώς τη στιγμή που 17.000 άνθρωποι είναι οι νεκροί του κορωνοϊού και 575 παλεύουν για μια ανάσα στις εντατικές μονάδες της χώρας.

megatv