Ακατάλληλη για τα λεωφορεία η γέφυρα στον Πλατανιά!

Ακατάλληλη για τα λεωφορεία η γέφυρα στον Πλατανιά!
aeweb

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, οι ελπίδες οτι η κυκλοφορία αποκαθίσταται, αποδείχτηκαν φρούδες για τους φορείς του τουρισμού – Τι θα γίνει και με την μεταφορά των μαθητών

Λίγες ημέρες πριν δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα του Πλατανιά, στην Παλαιά Εθνικό Οδό Χανίων – Κισσάμου και σε απόσταση αναπνοής από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η είδηση οτι στην ουσία η διέλευση των λεωφορείων απαγορεύεται, προκαλει “πονοκέφαλο” στους φορείς του τουρισμού αλλά και σε κατοίκους του Πλατανιά.

Η γέφυρα μονής κυκλοφορίας, είναι 39 τόνων και έχει όριο βάρους 10 τόνων. Αυτό, πρακτικά σημαίνει οτι είναι ακατάλληλη για όλα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τα πούλμαν που χωρίς επιβάτες, το ελάχιστο βάρος τους αγγίζει τους 12 τόνους.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης κ. Μιχάλη Τσουπάκη, η διέλευση από τη γέφυρα θα μπορεί να γίνεται από mini -bus, όχι όμως από τα λεωφορεία με αποτέλεσμα να τινάζονται στον “αέρα” τα δρομολόγια που εξυπηρετούσαν μέχρι πρότινος, μέσω της γέφυρας του Πλατανιά, τόσο τους κατοίκους όσο και τους μαθητές της περιοχής.

Σήμερα, η διοικηση του ΚΤΕΛ συναντήθηκε με το δήμαρχο Πλατανιά κ.Μαλανδράκη και τον ταξίαρχο Μ.Κλούβα, υπεύθυνο για την τοποθέτηση των γεφυρών Mπέλεϋ ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει ευρεία συνάντηση μεταξύ φορέων του τουρισμού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Μεταφορά μαθητών

Σε Γολγοθά αναμένεται να μετατραπεί και η καθημερινή μεταφορά των μαθητών σε σχολικές μονάδες του δήμου Πλατανιά.

Ήδη το ΚΤΕΛ έχει ενημερώσει συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, οτι θα υπάρξει αναπρογραμματισμός των δρομολογίων και η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται μέσω της εθνικής οδού που άνοιξε στο ύψος του Σταλού (όπου πρόσφατα είχε κλείσει μετά την κατολίσθηση). Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των κατοίκων από τη Δευτέρα το ΚΤΕΛ θα ανακοινώσει πως θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια.
“Πραγματικά είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση”, σημείωσε ο κ. Τσουπάκης προσθέτοντας οτι όλοι σε δήμο και Αντιπεριφέρεια κάνουν οτι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που προκύτπουν μετά τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο.

Όπως εξήγησε ο κ Τσουπάκης, για έναν κάτοικο που θα θέλει να μεταβεί απ’ το Γεράνι στα Χανιά, δεν υπάρχει πρόβλημα, μετά το άνοιγμα του ΒΟΑΚ, όμως αν κάποιος θέλει για παράδειγμα να μεταφερθεί από το Γεράνι στον Πλατανιά, λόγω της ακαταλληλότητας της γέφυρας Μπέλεϋ, εκεί υπάρχει εμπλοκή. Έχουν πέσει στο “τραπέζι” των συζητήσεων διάφορες λύσεις που ακόμα είναι υπό συζήτηση και διαμόρφωση.

flashnews.gr