Αγοράκι 4 μηνών πέθανε επειδή οι γονείς του το άφησαν για μία εβδομάδα μέσα στην κούνια

Αγοράκι 4 μηνών πέθανε επειδή οι γονείς του το άφησαν για μία εβδομάδα μέσα στην κούνια
aeweb

Κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ανθρωποκτονία α’ βαθμού αντιμετωπίζει ένα νεαρό ζευγάρι από την Άιοβα των ΗΠΑ, μετά το θάνατο του 4 μηνών γιου τους.

Σύμφωνα με το Associated Press, η 20χρονη Cheyanne Harris και ο 28χρονος Zachary Koehn συνελήφθησαν την Τετάρτη για τη δολοφονία του Sterling Koehn.

Όλα συνέβησαν στις 30 του περασμένου Αυγούστου. Μετά από κλήση, νοσηλευτές έσπευσαν στην οικία των Koehn όπου βρήκαν τη σορό του άτυχου παιδιού μέσα στην κούνια.

Σύμφωνα με την αρχική κατάθεση των γονιών, ο μικρός Sterling είχε τραφεί πριν από μερικές ώρες και μέχρι τότε ήταν καλά στην υγεία του.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι στο δέρμα και στα ρούχα του μωρού είχαν αναπτυχθεί προνύμφες και σκουλήκια.

Ειδικός εντομολόγος συνέδραμε στις έρευνες, με τις αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι γονείς δεν είχαν αλλάξει πάνες, δεν είχαν κάνει μπάνιο και δεν είχαν μετακινήσει το μωρό από την κούνια του για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Επιπλέον, ζύγιζε μόλις 3.1 κιλά κάτι που καταδεικνύει πως ο θάνατός του προήλθε από ασιτία.

«Τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης ξεπερνούν κατά πολύ το ζήτημα της αμέλειας και δείχνουν ακραία αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του στο δικαστήριο το τοπικό γραφείο του Σερίφη που ζήτησε την απόδοση κατηγοριών στο ζευγάρι.

Οι δύο γονείς βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ισόβιας κάθειρξης.

lifo.gr με πληροφορίες από Associated Press και The Courier.com