Αυξημένες πληρότητες στα Χανιά και τον Σεπτέμβρη

Αυξημένες πληρότητες στα Χανιά και τον Σεπτέμβρη

Πληρότητες που φτάνουν το 60-70% σε ό,τι αφορά την πόλη των Χανίων και 50% στον Πλατανιά παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία για τον μήνα Σεπτέμβριο.

aeweb

Την ίδια στιγμή παραμένει σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον για ενοικίαση σπιτιών μέσων πλατφορμών (Airbnb) τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες.

Η εκτίμηση είναι πως ο Σεπτέμβρης θα είναι σε γενικές γραμμές ένας ικανοποιητικός μήνας σε ότι αφορά τον τουρισμό στα Χανιά, παρότι τα περισσότερα κλεισίματα αφορούν επισκέπτες της τελευταίας στιγμής που εκμεταλλεύονται προσφορές από τα τουριστικά γραφεία προκειμένου να έχουν γεμάτες πτήσεις.

«Ο Πλατανιάς τον Σεπτέμβρη παρουσιάζει μια πληρότητα 50%. Υπάρχει μια πτωτική τάση που το βλέπουμε κάθε εβδομάδα. Βέβαια οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι πολλές » σημειώνει ο πρόεδρος του συλλόγου επιχειρηματιών Πλατανιά κ. Αντώνης Κοκολοδημητράκης.

Ο ίδιος αναφέρει πως οι πτήσεις μέχρι το τέλος της σεζόν είναι καθορισμένες αλλά το ζήτημα είναι τι πληρότητα θα παρουσιάζουν.

Σύμφωνα με τις κρατήσεις και τις πτήσεις που έχει σχεδιάσει το Αpollo αναμένει μέχρι τέλος του Φθινοπώρου 15.000 τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες στην Κρήτη, οι 12.000 εκ των οποίων θα διαμείνουν στα Χανιά. Αντίστοιχα ο tour operator Ving (πρώην Thomas Cook) μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επτά πτήσεις προς Χανιά (3 από Δανία, 3 από Σουηδία, 1 από Φιλανδία) με τα αεροσκάφη να έχουν πληρότητα 80%.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διαχειριστές Arbnb για το μήνα Σεπτέμβριο οι κρατήσεις κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Αυξημένη η κίνηση στο ενετικό λιμάνι

Αισίως διανύουμε τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου με το ενετικό λιμάνι των Χανίων να παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός για ντόπιους και επισκέπτες.

Στη βραδινή μας εξόρμηση στα γραφικά καλντερίμια και την παράλια ακτή του λιμανιού απαθανατίσαμε αρκετά στιγμιότυπα με όλα τα καταστήματα να είναι γεμάτα πελάτες και αρκετό κόσμο να απολαμβάνει περπατώντας αυτή την απαράμιλλη ομορφιά του.

Χανιώτικα νέα