Αδιανόητο συμβάν: Κήδεψαν λάθος άνθρωπο – Το μπέρδεμα στο νεκροτομείο που αναστάτωσε δύο οικογένειες

Αδιανόητο συμβάν: Κήδεψαν λάθος άνθρωπο – Το μπέρδεμα στο νεκροτομείο που αναστάτωσε δύο οικογένειες

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Βόλο, με συγγενείς και φίλους να κηδεύουν λάθος άνθρωπο. Όταν ανακαλύφθηκε η αλήθεια ήταν πολύ αργά…

Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα το TheNewspaper.gr. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ιωλκού, προκειμένου να τελεστεί η κηδεία μίας 82χρονης γυναίκας.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της κηδείας, η εγγονή της θανούσης παρατήρησε ότι στο φέρετρο, η νεκρή δεν έμοιαζε με τη γιαγιά της και το ανέφερε στους συγγενείς της, οι οποίοι την καθησύχαζαν πως κάνει λάθος και ότι ο άνθρωπος όταν φύγει από τη ζωή αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ταφή στο Κοιμητήριο «Κούκος» του Βόλου, χωρίς κανείς να φέρει αντίρρηση.

Τι συνέβη

Το πρωί της Κυριακής ωστόσο, εργαζόμενοι σε γραφείο τελετών πήγαν να παραλάβουν από το Νεκροτομείο του Νοσοκομείου Βόλου μία 97χρονη γυναίκα, προκειμένου να την κηδέψουν. Παρά το γεγονός ότι έψαχναν τα στοιχεία, που είναι γραμμένα με καρτελάκι πάνω στον νεκρό, δεν έβρισκαν τη σορό.

Λίγη ώρα αργότερα, διαπίστωσαν μάλιστα πως η γυναίκα που ετάφη το Σάββατο, βρισκόταν κανονικά στη θέση της στον ψυκτικό θάλαμο του νεκροτομείου.

Το τραγικό λάθος κινητοποίησε τόσο τα γραφεία τελετών που εμπλέκονται με την υπόθεση, όσο και την αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε για να διεξάγει έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκροτόμος βάρδιας του «Αχιλλοπουλείου» είχε αλλάξει τη θέση των νεκρών στους ψυκτικούς θαλάμους, χωρίς να ενημερώσει το βιβλίο που τηρείται και χωρίς να έχει τοποθετήσει καρτελάκι στο ένα πτώμα.

Οι συγγενείς της 82χρονης έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για το τι συνέβη.

Πληροφορίες του TheNewspaper.gr αναφέρουν ότι διεξάγονται συζητήσεις ανάμεσα στα δύο γραφεία τελετών και τις δύο οικογένειες προκειμένου να μην γίνει εκταφή της 82χρονης, αλλά να μεταβούν οι συγγενείς της στον τάφο της και να τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη της, ενώ η δεύτερη κηδεία θα γίνει σήμερα, Δευτέρα.