Χανιά: Από τσιγάρο οι φλόγες στον καναπέ που κοιμόταν 63χρονος – Σχεδιάζεται η μεταφορά του από την Κρήτη στην Αθήνα

Χανιά: Από τσιγάρο οι φλόγες στον καναπέ που κοιμόταν 63χρονος – Σχεδιάζεται η μεταφορά του από την Κρήτη στην Αθήνα

Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σοβαρή ενώ ως αργά χθες, οι γιατροί της Μ.Ε.Θ. εξέταζαν το ενδεχόμενο διακομιδής του, σε εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα.

Πιθανότατα από τσιγάρο φαίνεται ότι προκλήθηκε η φωτιά στο σαλόνι 63χρονου την ώρα που τον είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα β’ βαθμό στο σώμα του. Το περιστατικό συνέβη στα Χανιά (δείτε εδώ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα το αναμμένο τσιγάρο είχε αρχίσει να σιγοκαίει τον καναπέ ενώ εκείνος κοιμόταν. Τους καπνούς από τη φωτιά είδαν γείτονες που ειδοποίησαν την πυροσβεστική. Όπως έγραψε το neakriti.gr ο 63χρονος ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σαλόνι του σπιτιού του δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν έχουν έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για μεταφορά του σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών. Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σοβαρή ενώ ως αργά χθες, οι γιατροί της Μ.Ε.Θ. εξέταζαν το ενδεχόμενο διακομιδής του, σε εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο σπίτι του στη συνοικία της Νέας Χώρας, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο σαλόνι. Γείτονες που αντιλήφθηκαν τη φωτιά, παρά το προχωρημένο της ώρας, έσπευσαν στο σπίτι του 63χρονου και με δικά τους μέσα κατάφεραν να τη σβήσουν πριν αυτή εξαπλωθεί στο υπόλοιπο σπίτι. Όταν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και έσπευσε δύναμη στο σημείο, δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Η πυρκαγιά είχε σβήσει.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον εγκαυματία και τον μετέφερε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων. Άμεσα εισήχθη στη ΜΕΘ καθώς η κατάσταση του ήταν κρίσιμη και έπρεπε να διασωληνωθεί.

Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διερευνώνται τα αίτια του προκάλεσαν την πυρκαγιά.