74 νεκροί από την αρχή του έτους σε τροχαία ατυχήματα

 

74 νεκροί από την αρχή του έτους σε τροχαία ατυχήματα

74 νεκροί από την αρχή του έτους σε τροχαία ατυχήματα

Μία θλιβερή πρωτιά κατέχει η Κρήτη. Είναι πρώτη στην πανελλαδική λίστα των περιοχών με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

74 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα.

Τα στοιχεία αυτά είναι σοκαριστικά και κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την κατασκευή, ενός σύγχρονου βόρειου οδικού άξονα για την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, της Τροχαίας του ΒΟΑΚ, αναμένεται να συμβάλει στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που μαστίζουν το νησί.

Ημέρα μνήμης για τα θύματα των τροχαίων

Εντωμεταξύ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε, στο Πάρκο «Χρήστος Πολέντας» τελετή μνήμης για την «Παγκόσμια Ημέρα Τροχαίων Δυστυχημάτων», που έχει θεσμοθετηθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια γλυπτού μνημείου του Ο.Η.Ε., αφιερωμένου στη Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια (2011-2020).

Επίσημος προσκεκλημένος και εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην τελετή μνήμης, ήταν ο κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, Πρ/νος του Τμήματος για τη Διευκόλυνση των Μεταφορών και των Οικονομικών, υπεύθυνος σε θέματα οδικής ασφάλειας, ο οποίος θα κάνει και τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού μνημείου.

Το μνημείο του Ο.Η.Ε. αναπαριστά μια ελιά φυτρωμένη σε άγρια βράχια της Κρήτης. Η ελιά έχει 5 ρίζες, όσα και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, 5 κλαδιά όσα οι ήπειροι και 193 φύλλα όσα είναι τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

Με το μνημείο αυτό, τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα τροχαίων Δυστυχημάτων και ταυτόχρονα το γλυπτό αυτό είναι αφιερωμένο στη Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια (2011-2020). Μακάρι να εμπνεύσει μια διαφορετική οδική συμπεριφορά στη συνείδηση των πολιτών.

ΠΗΓΗ Flashnews