65χρονος Χανιώτης σκότωσε τον αδελφό του

65χρονος Χανιώτης σκότωσε τον αδελφό του

65χρονος Χανιώτης σκότωσε τον αδελφό του

Ο ψυχρός αδελφοκτόνος εκτελεστής μεγάλωσε στα Χανιά, ενώ με τον αδελφό του τον χώριζαν διαφορές για την περιουσία τους – Συγκλονισμένοι στο χωριό των Χανίων όπου μεγάλωσαν τα δύο αδέλφια

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι σε χωριό του δήμου Χανίων, κοντά στην Αγυιά, από όπου κατάγονταν τα δύο αδέλφια που «πρωταγωνίστησαν» στην οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε την Ερέτρεια.

Μια εβδομάδα μετά το άγριο φονικό, όπου αδελφός σήκωσε την καραμπίνα και σκότωσε τον ίδιο του τον αδελφό, και αφού έγινε γνωστή η ταυτότητα δράστη και θύματος, οι κάτοικοι στο χωριό των Χανίων που γνώριζαν τους γονείς αλλά και τα δύο αδέλφια, δεν πιστεύουν το κακό που συνέβη.

Τα δύο αδέλφια ζούσαν και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά εκτός Χανίων ωστόσο οι επισκέψεις τους στο χωριό από όπου κατάγονταν και ζούσαν οι γονείς τους ήταν συχνές. Κάτοικοι ακόμα θυμούνται τα παιχνίδια με τα δυο αδέλφια, το καλοκαίρι στην πλατεία του χωριού, όπου τότε τίποτα δεν έδειχνε οτι θα έρθει μια μέρα όπου ο ένας θα έπεφτε νεκρός από το όπλο του άλλου.

Μετά τον θάνατο των γονιών τους, οι επισκέψεις στα Χανιά «αραίωσαν» ενώ ήρθαν στην επιφάνεια κληρνονομικές διαφορές που φαίνεται οτι ήταν και η αιτία που όπλισε το χέρι του 65χρονου σε βάρος του 70χρονου αδελφού του.

Το ιστορικό του άγριου φονιικού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 65χρονος φερόταν αποφασισμένος να κάνει κακό στον αδερφό του και μάλιστα είχε ειδοποιηθεί σχετικά από το θύμα, τόσο η Αστυνομία όσο και ο γιος του δράστη που έσπευσε στην Ερέτρια από την Αθήνα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις μαρτυρίες δράστης και θύμα αντάλλαξαν βαριές κουβέντες μέσω τηλεφώνου, ως συνέχεια χρόνιας διαμάχης που υπήρχε για περιουσιακές υποθέσεις. Ο δράστης φέρεται να απείλησε τον 70χρονο αδερφό του, προειδοποιώντας τον ότι θα κατεβεί από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για να τον σκοτώσει. Ταραγμένος ο αδερφός που βρισκόταν στο εξοχικό του στην παραπάνω περιοχή, ειδοποίησε την αστυνομία, αλλά και το γιο του δράστη και ανιψιό του ζητώντας να λογικέψει τον πατέρα του. Αστυνομία και ανιψιός συμβούλεψαν τον 70χρονο να μη βγει από το σπίτι μέχρι να εντοπίσουν τον 65χρονο αδελφό του και να τον σταματήσουν.

Κάποια στιγμή όμως το απόγευμα της Τρίτης ο 70χρονος βγήκε για λίγο από το σπίτι για άγνωστο λόγο και ο αδελφός του που ήταν κρυμμένος εκεί κοντά, τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Λίγες στιγμές αργότερα ο γιος του δράστη αφόπλιζε τον πατέρα του, παραδίδοντάς τον στις αρχές. Ήταν όμως αργά…

Όπως λένε άνθρωποι που γνώριζαν το οικογενειακό περιβάλλον, τα δύο αδέρφια χρόνια είχαν προστριβές για τα περιουσιακά αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η κόντρα. Επιπλέον έγινε γνωστό ότι ο 65χρονος πριν από πολλά χρόνια είχε ακολουθήσει μια αγωγή για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, όμως δεν είχε εκδηλώσει συμπτώματα που θα μαρτυρούσε ότι θα έφτανε μετά από δεκαετίες σε μια τέτοια αποτρόπαια πράξη.

Περισσότερα αναμένεται να αποκαλυφθούν στην πορεία και από την έρευνα που διεξάγει η Ασφάλεια Χαλκίδας.

flasnews.gr