Ταμίας υπεξαίρεσε 350.000 ευρώ από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Περισσότερες από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ υπεξαίρεσε από το υποκατάστημα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής τράπεζας στον Πύργο Μονοφατσίου μια υπάλληλος στο ταμείο του υποκαταστήματος όπως διαπιστώθηκε από εσωτερικό έλεγχο της τράπεζας.
Η είδηση αναστάτωσε τη μικρή κοινωνία του Πύργου αλλά και το σύνολο των υποκαταστημάτων της Παγκρήτιας τράπεζας σε όλη την Κρήτη αφού υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας πραγματοποιούσαν όλο αυτό το διάστημα εξονυχιστικούς ελέγχους.
Όπως τόνισε στο «ν. Κήρυκα» ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής τράπεζας κ. Κώστας Σωφρονάς «ένας τυπικός εσωτερικός έλεγχος που γίνεται συχνά σε όλα τα υποκαταστήματα της τράπεζας πως υπήρχε σε αρκετούς προθεσμιακούς λογαριασμούς πελατών της τράπεζας «σπάσιμο» των προθεσμιακών καταθέσεων.
Η έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα έδειξε πως υπήρχαν και περίεργες κινήσεις σε άλλους λογαριασμούς καθώς και αναλήψεις μεγάλων ποσών από κάποιους λογαριασμούς και κάλυψή τους για μικρό χρονικό διάστημα».
Τελικά ο έλεγχος από τους ελεγκτές της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας έφτασε πολύ γρήγορα στην ταμία που ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η αρχαιότερη υπάλληλος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος. Από την τράπεζα τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα, ενώ στις αρχές της εβδομάδας σύμφωνα με πληροφορίες της κοινοποιήθηκε και η απόλυσή της.
Όπως επεσήμανε ο κ. Σωφρονάς «νομικό πρόσωπο είναι η τράπεζα απέναντι στους πελάτες και έτσι είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν ζημιωθεί οι λογαριασμοί πελατών αφού υπήρξε έλλειμμα ταμείου και όχι υπεξαίρεση από καταθέτες μας. Πλέον ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες».
Εντωμεταξύ χθες σε ανακοίνωσή της  η Παγκρήτια Συνεταιριστική τράπεζα προς τους καταθέτες και συνεταίρους της αναφέρει: «Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ενημερώνει τους συνεταίρους της ότι στο πλαίσιο του εσωτερικού ελέγχου στο δίκτυο των καταστημάτων της, διαπιστώθηκε έλλειμμα στο Ταμείο του καταστήματός της στον Πύργο Μονοφατσίου.
Το περιστατικό που διαπιστώθηκε είναι μεμονωμένο, περιορισμένης έκτασης και για την πλήρη εξέτασή του διενεργείται περαιτέρω λεπτομερής έρευνα από τον εσωτερικό ελεγκτικό μηχανισμό της τράπεζας. Η Διοίκηση έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων στους υπεύθυνους».