28χρονος διέσχισε με τζετ σκι την Ιρλανδική Θάλασσα για να δει την κοπέλα του και φυλακίστηκε

28χρονος διέσχισε με τζετ σκι την Ιρλανδική Θάλασσα για να δει την κοπέλα του και φυλακίστηκε

28χρονος διέσχισε με τζετ σκι την Ιρλανδική Θάλασσα για να δει την κοπέλα του και φυλακίστηκε

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων εβδομάδων επέβαλε δικαστήριο σε ερωτοχτυπημένο 28χρονο, που διέσχισε την Ιρλανδική Θάλασσα από τη Σκοτία στη Νήσο Μαν για να μπορέσει να δει την κοπέλα του.

Αιτία της ποινής δεν είναι η επιθυμία του να συναντηθεί μαζί της, αλλά η παραβίαση των κανόνων κατά του κορωνοϊού.

Ο Dale McLaughlan δεν έβρισκε άλλον τρόπο να την επισκεφθεί από το να πάρει ένα τζετ σκι, το οποίο δεν γνώριζε να οδηγεί, και να ταξιδέψει για 4,5 ώρες, αν και αρχικά θεωρούσε ότι θα χρειαζόταν μόνον 40 λεπτά. Αιτία: οι κακές καιρικές συνθήκες. Η περιπέτειά του δεν τελείωσε όταν έφτασε στην ακτή, καθώς έπρεπε να περπατήσει άλλα 15 μίλια για να φτάσει στην κοπέλα του.

Το παράτολμο περιστατικό έγινε την Παρασκευή. Ο 28χρονος τελικώς κατάφερε να φτάσει στο Ντάγκλας, που είναι και η μεγαλύτερη πόλη του νησιού.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το Σεπτέμβριο, όταν ο νεαρός έλαβε άδεια να εργαστεί στο νησί για τέσσερις εβδομάδες. Ωστόσο, το νησί εφαρμόζει πολύ αυστηρούς κανόνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μόλις επέστρεψε στη Σκοτία, ο 28χρονος προσπάθησε να επιστρέψει για να δει την κοπέλα του, ωστόσο οι τοπικές αρχές δεν του έδιναν άδεια. Επομένως, αγόρασε ένα τζετ σκι και ξεκίνησε το ταξίδι του.

«Έθεσες τον πληθυσμό και τον εαυτό σου σε κίνδυνο»

Ο δικαστής μάλιστα τον επέκρινε για την απόφασή του, λέγοντας ότι έθεσε σε κίνδυνο τόσο τον πληθυσμό του νησιού αλλά και τον εαυτό του. Το δικαστήριο πληροφορήθηκε ότι ο 28χρονος δεν είχε καμία εμπειρία από τζετ σκι και επισημάνθηκε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ενδεχομένως θα είχαν κληθεί να τον σώσουν. «Αυτό καταδεικνύει την ανοησία της συμπεριφοράς σου» του είπαν.

Ο 28χρονος, που ως επάγγελμα ασχολείται με τις στέγες, γνώρισε την κοπέλα του σε μπαρ του Ντάγκλας, όταν ήταν στο νησί. Όταν του αρνήθηκαν δύο φορές την επιστροφή του, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Η κοπέλα του δεν γνώριζε την «οδύσσεια» του 28χρονου και νόμισε ότι επέστρεψε στο νησί για λόγους εργασίας. Το ζευγάρι πήγε στο μπαρ που γνωρίστηκε και στη συνέχεια συνέχισε τη διασκέδασή του.

Η αστυνομία τον εντόπισε και τον συνέλαβε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε κάνει τεστ κορωνοϊού τέσσερις ημέρες πριν ταξιδέψει και βγήκε αρνητικό, ενώ ζήτησε να υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ.

Παραδέχθηκε την ενοχή του

«Ερευνήθηκαν οι συνθήκες και η υπηρεσία Υγείας είναι ικανοποιημένη που δεν υπήρξε μεγαλύτερος κίνδυνος στο κοινό» ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο 28χρονος δήλωσε ένοχος στην κατηγορία μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς έκτακτης ανάγκης εισερχόμενος στο νησί χωρίς ειδοποίηση ή άδεια εισόδου.

Η συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι ο πελάτης έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο ταξιδεύοντας με τζετ σκι στη συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που δεν θα σκέφτονταν οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε στα μέσα του καλοκαιριού.

Η μητέρα του, μιλώντας στη Sun ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το τζετ σκι και ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το έκανε. «Θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί» πρόσθεσε.

Αυστηροί κανόνες στη Νήσο Μαν

Η Νήσος Μαν έχει υιοθετήσει πολύ αυστηρούς κανόνες για όσους βρίσκονται στο έδαφός του, αποκλείοντας τα μη απαραίτητα ταξίδια και επιβάλλοντας καραντίνα 14 ημερών στους εισερχόμενους.

Όσοι δεν ζουν στο νησί πρέπει να συμπληρώσουν φόρμα και να τους δοθεί έγκριση, πριν τους επιτραπεί η είσοδος.

Από τον Μάρτιο υπάρχουν στο νησί 373 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Μόλις 4 κρούσματα είναι τώρα ενεργά και κανένα στο νοσοκομείο.

www.protothema.gr