Αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Χανιά 2009

Καρναβάλι Δήμου Σούδας

Στον ρυθμό της αποκριάς μπαίνει ο Δήμος Σούδας με τη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
– Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, στην Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη, 4 με 6μ.μ., τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες.
– Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., θα ξεκινήσει από το "Στέκι Νεολαίας" ένα ξεφάντωμα μεταμφιεσμένων στα στενά του χωριού, μεκατάληξη και πάλι στο στέκι νεολαίας για το πατροπαράδοτο τσίκνισμα.
– Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στις 12 μ., θα γίνει η παρέλαση ομάδων μεταμφιεσμένων που θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο και θα καταλήξει στην πλατεία της Σούδας. Εκεί το γλέντι θα κορυφωθεί με μουσική από dj, χορό παιχνίδι από την ψυχαγωγική ομάδα "Μαρουλίτα" και άλλες εκπλήξεις που θα παρουσιάσει ο Παντελής Σπυριδάκης. Παράλληλα το τραινάκι της Αποκριάς θα σεργιανίζει στην παραλιακή ζώνη του Δήμου και στο παραδοσιακό αλιευτικό λιμάνι του.
– Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., μέλη του ΚΑΠΗ θα κάνουν επίδειξη κατασκευής χαρταετού στο πλαίσιο επίσκεψής τους στον 2ο παιδικό σταθμό Σούδας.
– Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., θα γίνει αποκριάτικος χορός για μικρούς και μεγάλους στην αίθουσα της Λέσχης Υπαξιωματικών Ναυστάθμου Κρήτης.
– Την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 5 μ.μ.,στην πλατεία της Σούδας θα γίνει αποκράτικο ξεφάντωμα με ζωντανή μουσική, διαγωνισμούς, βραβεύσεις, κλήρωση πλούσιων δώρων και πολύ χορό. Η εκδήλωση θα κλείσει με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου εν πλω.
– Την Καθαρά Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο Φρούριο Κουλέ, στην Απτέρα, θα πραγματοποιηθεί γιορτή με πέταγμα χαρταετού, κρητική μουσική από τους αφούς Κοκοτσάκη, χορό από τον χορευτικό όμιλο "Αροδαμός", πολλή διασκέδαση και παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα.Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρέλαση μεταμφιεσμένων και αρμάτων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες στο τηλ. 2821020513, κ.Χατζηδάκη Χρυσούλα.

Παλαιοχωρίτικο Καρναβάλι

Κύρια στοιχεία της Αποκριάς είναι το κέφι, η ευτυχία, οι αστεϊσμοί και προπαντός οι μεταμφιέσεις. Στοιχεία που της δίνουν έναν εντελώς ιδιαίτερο τόνο και τη διαφοροποιούν ουσιαστικά από τις άλλες μέρες του χρόνου. Ημέρες γλεντιού, μεταμφίεσης και ξενοιασιάς… Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεφαντώνουν , ενώ τα κύρια «συστατικά» που απαιτούνται αυτές τις ημέρες στην παλαιοχωρα είναι μπόλικο κέφι, ζωντάνια, τραγούδι και χορός.
Στην αποκαλούμενη " νύφη" του Λιβυκού την Παλαιόχωρα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Πελεκάνου και φορείς της περιοχής οργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με την μεγάλη παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου και αρμάτων στiς 28 Φεβρουαρίου 2009 Η κατάληξη αυτού του καρναβαλιού είναι η βράβευση του καλύτερου άρματος και το γλέντι μέχρι πρωίας

Οι οργανωτές 1 Μαρτίου προγραμματίζουν μια ακόμα γιορτή με πυροτεχνήματα και πολλές εκπλήξεις ενώ την 2 Μαρτίου Καθαρά Δευτέρα στην παραλία του Γραμμένου οργανώνουν εκδήλωση για την σαρακοστή και πέταγμα χαρταετών.
Αποτελεί άλλωστε παράδοση για το νομό Χανίων το συγκεκριμένο καρναβάλι που ξεκίνησε το 1985 και από τότε διοργανώνεται συνεχώς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι άρματα καρναβαλιστές και εκατοντάδες
http://www.facebook.com/group.php?gid=53846992470
http://www.paleochora-chania.gr/pc/0-customlinks_28_.html

Κισαμίτικο Καρναβάλι

Σαββάτο 28 Φεβρουαρίου θα γίνει το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Οι δηλώσεις είναι μέχρι και την Παρασκευή 20 Φεβροαυρίου  καθημερινά 18:00 εώς 21:00 στην βιβλιοθήκη Κισσάμου
Διοργάνωση: φιλολογικός σύλλογος Κίσσαμου (σε συνεργασία με το δήμο κ την καρναβαλική επιτροπή) Υ.Γ. Αύτη τη χρόνια αναμένεται περισσότερο ΚΥΝΗΓΙ γρίφων για τον θησαυρό , και λιγότερα ποιητικά-λαογραφικά-λογοτεχνικά-μαθηματικά κτλ……..
http://www.facebook.com/group.php?gid=43408139374#

Η μεγάλη παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 01 Μαρτίου

Βατολακκιανό Καρναβάλι

Σας καλωσορίζουμε και φέτος στο 15ο Βατολακκιανό Καρναβάλι για μια αξέχαστη αποκριά. Το Βατολακκιανό Καρναβάλι ξεκίνησε το 1995 και πραγματοποιείτε μέχρι και σήμερα, όπου όλα αυτά τα χρόνια το διοργανώνει ο Πολιτιστικό Σύλλογος Βατολάκκου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου "Η Αναγέννησις" 28210 77651 – Συμμετοχή: Ελεύθερη

Η μεγάλη παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 01 Μαρτίου και ώρα 4:00 μ.μ.

Διαβάσετε περισσότερα, δείτε φωτογραφίες και video  για το Βατολακκιανό Καρναβάλι…

φωτογραφίες απο το Βατολακκιανό Καρναβάλι

Ακρωτηριανό Καρναβάλι

Η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 01 Μαρτίου και ξεκινά στις 12:00 από την έξοδο του πολυτεχνείου και καταλήγει στην πλατεία Κουνουπιδιανών.