Τους νέους αντινομάρχες για το 2009 ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης

Τους νέους αντινομάρχες για το 2009 ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης

Παραμένουν στις θέσεις τους και το 2009 οι αντινομάρχες Χανίων Μανόλης Σπανουδάκης, Κώστας Γύπαρης και Φωτεινή Παπαμαρκάκη – Καραβιτάκη, ενώ στη θέση του Μανόλη Αρχοντάκη ορίζεται ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο οποίος παραμένει και ως υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.
Οπως ανακοίνωσε εξάλλου προχθές ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, «η δική μου πρόταση για την εκλογή προέδρου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων αύριο Κυριακή θα είναι ο Μανόλης Παπαδάκης, που στην πρώτη διετία του ως πρόεδρος του σώματος απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί καλά και να βγάλει σε πέρας δύσκολα Νομαρχιακά Συμβούλια και γι’ αυτό στηρίζουμε την υποψηφιότητά του. Σε σχέση με τις δικές μου επιλογές για τις θέσεις των 4 Αντινομαρχών». Που θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου για το 2009, αυτοί θα είναι οι Κώστας Γύπαρης, Μανόλης Σπανουδάκης, Φωτεινή Παπαμαρκάκη και Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Θα ήθελα να πω επίσης ότι ο Μανόλης Αρχοντάκης, που ήταν αντινομάρχης την πρώτη διετία, για τους δικούς του προσωπικούς λόγους είτε ως αντινομάρχης είτε ως μέλος σε διάφορες Επιτροπές για το 2009, γιατί επιθυμούσε ο ίδιος να τακτοποιήσει κάποιες δικές του υποθέσεις».
Ο αντινομάρχης Χανίων Κώστας Γύπαρης σημείωσε ότι «ήταν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για μένα ο ορισμός μου για μια ακόμα χρονιά στη θέση του αντινομάρχη Χανίων. Παράλληλα θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα κάνω ο,τιδήποτε μου ζητηθεί, είτε απ’ τη θέση του αντινομάρχη, είτε απ’ τη θέση του απλού Νομαρχιακού Συμβούλου, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας, ως νομαρχιακή αρχή». Ο ίδιος τόνισε ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων ότι «προτεραιότητά μας θα είναι να προβάλλουμε την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας και να προβούμε στην έκδοση διαφόρων τόμων και βιβλίων, που συντελούν προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο αντινομάρχης Χανίων Μανόλης Σπανουδάκης, που θα είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Διοίκησης, Οικονομικών Προγραμματισμού και Έργων, επεσήμανε στο «ν.Κ.» ότι «είμαι απ’ τους πρεσβύτερους στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε ο νομάρχης Χανίων να με επαναορίσει ως αντινομάρχη και ως πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων, που θα έχει μια πιο διευρυμένη μορφή και θα έχει πιο επιτελικό ρόλο.
Αυτή αποτελεί αναγνώριση στο πρόσωπό μου και ελπίζω να προσφέρω τα μέγιστα στον τομέα μου, παρ’ όλο που το έργο μου είναι βεβαρημένο και με άλλες δραστηριότητες».
Η αντινομάρχης Χανίων Φωτεινή Παπαμαρκάκη-Καραβιτάκη απ’ την πλευρά της πως «κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω το νομάρχη για την εκτίμηση που δείχνει στο πρόσωπό μου και την αναγνώριση των προσπαθειών που έχω κάνει μέχρι τώρα, προκειμένου ο χωροταξικός σχεδιασμός και η ανάπτυξη του νομού, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος να προχωρήσουν και να προβούμε στην αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού σχεδιασμού, που συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Χανίων, προκειμένου ο κάθε πολίτης να ξέρει που μπορεί να επενδύσει και να οργανώνεται μ’ ένα καλύτερο σχεδιασμό.
Πιστεύω ότι προχωρεί αυτή η προσπάθεια.
Έχουμε αναθέσει αρκετές μελέτες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία στους μελετητές, οι οποίοι θ’ αναλάβουν την αναθεώρηση του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού και θα συντομευτεί κατ’ αυτό τον τρόπο ο χρόνος εκπόνησης των μελετών».
Η ίδια ανέφερε πως «οι νομαρχιακές υπηρεσίες που εμπλέκονται σ’ αυτό τον σχεδιασμό θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα, για να είναι πιο αποτελεσματικές στο χρονικό διάστημα που βάζουμε εμείς για την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού. Βέβαια το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ένα σοβαρό ρόλο στο θέμα αυτό, διότι θα πρέπει να θέσει τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα γίνει η αναθεώρηση αυτή».
Τέλος ο αντινομάρχης Χανίων Χαράλαμπος Κουκιανάκης υπογράμμισε στο «ν.Κ.» ότι «ευχαριστώ τον κ. νομάρχη που μου ανέθεσε τις αρμοδιότητες του πρωτογενούς τομέα, της Πολιτικής Προστασίας και του Εμπορίου και για την εμπιστοσύνη που δείχνει για άλλη μια φορά στο πρόσωπό μου.
 Μια εμπιστοσύνη που θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ν’ αξιοποιήσω προς όφελος του Χανιώτικου λαού. Γνωρίζω τις δυσκολίες, τις οποίες καλούμαι ν’ αντιμετωπίσω, όμως έχοντας ως όπλα την πίστη μου, την αφοσίωση σ’ αυτό που κάνω και την όρεξη για προσφορά θα προσπαθήσω μ’ όλες μου τις δυνάμεις – ψυχικές και σωματικές – μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μέσα απ’ τη συνεργασία να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το νομό Χανίων».
Ερωτώμενος ο ίδιος για τις σοβαρές ευθύνες που θα έχει για την επίλυση των αγροτικών θεμάτων του νομού και για το αν καταφέρει να επιτελέσει το έργο του απάντησε ότι «πράγματι ο κ. νομάρχης μου ανέθεσε τρεις νευραλγικούς τομείς.
Το αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας το έχουμε δουλέψει εδώ και δυο χρόνια και το έχουμε βάλει σε μια πάρα πολύ καλή σειρά και πορεία. Αφού έχω μια πληρέστερη ενημέρωση από τις υπηρεσίες και τους φορείς πάνω στα θέματα του πρωτογενή τομέα και του εμπορίου, υπόσχομαι ότι όλοι μαζί θα χαράξουμε τη γραμμή την οποία θ’ ακολουθήσουμε.
Θα κοιτάξουμε εξάλλου να είμαστε αποτελεσματικοί και ωφέλιμοι για τον τόπο».
Μ.Π.