20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ

20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ

20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ
explore Chania

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την σημερινή ενημέρωση έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες, στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της ΑΝΕΚ.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι και 20 μέλη του πληρώματος του κρουζιερόπλοιου που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου 383 ατόμων, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίορδας.

Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου. Δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας. Είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.

Το πλοίο μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής. Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά. Όμως οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να δέσει στο λιμάνι.

Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.

Διαβάσετε: Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος και των επιβατών (σύνολο 383 άτομα) διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

Από τους 383 επιβαίνοντες 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, οι 36 είναι Έλληνες και 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.