16.000 λίρες για ένα δόντι του Τζόν Λένον

16.000 λίρες για ένα δόντι του Τζόν Λένον

Ένα πολύτιμο αντικείμενο που κάποτε άνηκε στον Τζον Λένον σήμερα μπορεί να κοστίζει εκατομμύρια. Πόσα όμως είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι θαυμαστές του για ένα… δόντι του;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δόντι του Τζον Λένον αναμένεται να βγει άμεσα σε δημοπρασία από την Omega Auction. Η ιδιοκτήτρια της δημοπρασίας, Κάρεν Φέαργουέδερ, θεωρεί πως πολλοί θα είναι αυτοί που θα σπεύσουν να πλειοδοτήσουν για το δόντι του θρυλικού τραγουδιστή, είτε γιατί θεωρούν ότι είναι επένδυση είτε γιατί θέλουν απεγνωσμένα ένα κομμάτι του αγαπημένου τους τραγουδιστή.

Το δόντι άνηκε στην οικογένεια της Ντόροθι Τζάρλετ, που ήταν καθαρίστρια του Λένον. Όταν κάποτε ο Τζον γύρισε από τον οδοντίατρο έδωσε αυτό το δόντι στη Ντόροθι για να το χαρίσει στην κόρη της, που ήταν φανατική θαυμάστρια των Beatles. Σύμφωνα με την οικογένεια, τώρα έχει έρθει η ώρα να αποχωριστούν το δόντι, αφού πιστεύουν ότι με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να χαθεί. 

Δυστυχώς το δόντι είναι πολύ εύθραυστο για να πραγματοποιηθεί τεστ DNA ώστε να βρουν αν όντως ανήκει στο Λένον. Ο οίκος δημοπρασιών όμως δε φαίνεται να έχει αμφιβολίες.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα για τους ενδιαφερόμενους είναι τα εξής: Πρόκειται για ένα τραπεζίτη, έντονα κιτρινισμένο και με μια… κουφάλα (που προφανώς ήταν και ο λόγος αφαίρεσής του) και η τιμή εκκίνησης είναι 16.000 λίρες.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ