14χρονος πυροβόλησε 3 φορές στο κεφάλι την φίλη του επειδή ήθελε να χωρίσουν – «Πρέπει να πεθάνεις»

14χρονος πυροβόλησε 3 φορές στο κεφάλι την φίλη του επειδή ήθελε να χωρίσουν – «Πρέπει να πεθάνεις»

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας 14χρονος στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ επειδή φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι τη συνομήλικη φίλη του όταν αυτή του ζήτησε να χωρίσουν.

Αν και ως εκ θαύματος η 14χρονη επέζησε ο Ελάια Όλσον, όπως είναι το όνομα του δράστη, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φυλάκισης για 60 έτη καθώς κατηγορήθηκε ως ενήλικος.

Σύμφωνα με την περιγραφή που έκανε η Τζαζλίν Τζόουνς, η 14χρονη που δέχθηκε τους πυροβολισμούς, όλα συνέβησαν την Κυριακή ενώ είχε βγει για βόλτα με τον Όλσον για να καπνίσουν.

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς η 14χρονη, αφού είπε στον Όλσον ότι θέλουν να χωρίσουν, αρχικά εκείνος τη διέταξε να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο πέταξε, και στη συνέχεια την σημάδεψε με ένα λευκού χρώματος περίστροφο στο κεφάλι και πυροβόλησε μια φορά.

Όταν, δε, το κορίτσι του ζήτησε να μην την σκοτώσει, ο Όλσον της είπε «πρέπει να πεθάνεις» και την πυροβόλησε άλλες δύο φορές πριν να εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Παρά τα τραύματά της η 14χρονη κατάφερε να σταματήσει έναν διερχόμενο μοτοσικλετιστή ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τρία τραύματα στο κεφάλι. Όπως αναφέρει η New York Post που επικαλείται στοιχεία από την δικογραφία μια από τις σφαίρες διαπέρασε το αριστερό μαγουλό της και καρφώθηκε στο λαιμό της κόντά στην καρωτίδα.

Στο νοσοκομείο ήταν, μάλιστα, που η Τζαζλίν αναγνώρισε τον Ελάια Όλσον ως τον δράστη της επίθεσης σε βάρος της.

Όπως δήλωσαν μέλη της οικογένειάς της, η 14χρονη έχει ήδη υποβληθεί σε ένα μεγάλης διάρκειας χειρουργείο ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί και αρκετές άλλες χειρουργικές επεμβάσεις.

«Το μωρό μας θα πρέπει να ζήσει βλέποντας μόνο από το ένα μάτι και με σφαίρες στο λαιμό και το κεφάλι» ανέφερε η οικογένειά της σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα GoFundMe.

Όσο για τον δράστη ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε ότι «το έκανα σε μια έκρηξη οργής μετά από μια ανάρτηση στο Snapchat και μια πρόταση για χωρισμό». Οι αστυνομικοί που τον βρήκαν σε φιλικό σπίτι κατάσχεσαν ένα 22αρι πιστόλι και δύο γεμιστήρες για 9αρι πιστόλι ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ματωμένα παπούτσια και ρούχα.

protothema.gr