Χανιά: Τρεις μήνες παραμένει πρόχειρα «μπαλωμένη» μεγάλη λακκούβα στα Τσικαλαριά – Καθημερινός ο κίνδυνος για οδηγούς και δίκυκλα (φωτο)

Ημιτελείς εργασίες αφήνουν λακκούβα «παγίδα» στην οδό Τσικαλαριών
Χανιά: Τρεις μήνες παραμένει πρόχειρα «μπαλωμένη» μεγάλη λακκούβα στα Τσικαλαριά – Καθημερινός ο κίνδυνος για οδηγούς και δίκυκλα (φωτο)

Στις αρχές Ιουνίου, φρεάτιο επί της οδού Τσικαλαριών στα Χανιά, παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα να γίνει διαρροή υδάτων και να δημιουργηθεί μια μεγάλη λακκούβα. Τρεις μήνες μετά, το σημείο παραμένει επικίνδυνο αφού οι εργασίες αποκατάστασης της ασφάλτου δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Τότε, συνεργεία της ΔΕΥΑΧ αποκατέστησαν την βλάβη ωστόσο δεν ασφαλτόστρωσαν το σημείο αλλά τοποθέτησαν μια προσωρινή σήμανση για να προειδοποιήσουν τους οδηγούς και αποχώρησαν.

Η σήμανση έμεινε εκεί για περίπου δυο μήνες, ώσπου σιγά σιγά άρχισε να διαλύεται κάνοντας το σημείο ακόμα πιο επικίνδυνο, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες.

Πριν από περίπου έναν μήνα συνεργεία επέστρεψαν ξανά αλλά και πάλι έκαναν ημιτελή δουλειά: κάλυψαν προσωρινά τη λακκούβα με χώμα και χαλίκια και έφυγαν χωρίς να στρώσουν άσφαλτο.

Έκτοτε η λακκούβα παραμένει έτσι, πρόχειρα «μπαλωμένη» με χαλίκια και χώμα.

Αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο Flashnews.gr σημειώνει ότι «για περίπου ενα μίση μήνα έιχαν βάλει σηματοδότηση στο σημείο ώστε να προσέχει ο κόσμος. Σιγά – σιγά διαλύθηκε αλλά δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον. Κάποια στιγμή μετά που ήρθαν έσκαψαν και έβαλαν χαλίκια και χώμα»

Ωστόσο όπως λέει στη συνέχεια «το χώμα και τα χαλίκια φεύγουν από τα οχήματα που περνούν και η λακκούβα αρχίζει και βαθαίνει. Ο δρόμος έχει αυξημένη κίνηση, διέρχονται πολλά δίκυκλα οχήματα, νταλίκες και φορτηγά. Είναι μεγάλο το πρόβλημα. Θα σκοτωθεί κανένα παιδί στο τέλος, θεέ μου φύλαξε, με τις μηχανές και μετά θα λένε γιατί έγινε».

Μάλιστα όπως καταγγέλει, το σημείο έχει προκαλέσει ήδη ατύχημα, ευτυχώς όχι σοβαρό καθώς όπως αναφέρει «κάτι τουρίστες έπεσαν με ένα μηχανάκι αλλά ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα οι άνθρωποι αλλιώς θα είχε γίνει θέμα. Το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ επικίνδυνο για τα δίκυκλα. Είναι μια ευθεία δεν φαίνεται ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Θα πρέπει να γίνει ατύχημα για να το φτιάξουν; Τρεις μήνες περιμένουμε».

Για την επικινδυνότητα του σημείου έχει ενημερωθεί και το τμήμα της Τροχαίας Χανίων με αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει σε αυτοψία όπως ενημερώνει ο κάτοικος της περιοχής. «Πήρα τηλέφωνο την τροχαία, πριν από περίπου ένα μήνα. Ήρθαν, έκαναν αυτοψία και είπαν ότι θα στείλουν έκθεση στο αρμόδιο τμήμα. Τίποτα όμως, καμία ανταπόκριση. Άμα συμβεί τίποτα θα λένε μετά γιατί έγινε» καταλήγει.

Μυρτώ Πιπεράκη

Chania Must See – What to See & Do in Chania, Crete

Explore Chania through local eyes. Chania Must See offers real experiences, not just a list of sights, for travellers who want more.